Consells
Paper d'alumni: quina cara és la bona i quina la dolenta?
No és el mateix embolicar un entrepà que preparar un plat al forn. T'expliquem com fer-lo servir en cada moment
María García
Ja sigui per mantenir el menjar en bon estat o per netejar la paella que acabes d’utilitzar, sens dubte el paper d’alumini és un dels teus millors aliats a la cuina (o fora) per la seva gran versatilitat.
Una de les seves característiques és tenir una de les cares brillant, i una altra de mat. Tot i que poca gent es fixa en aquest fet, el cert és que, depenent de la situació, convé utilitzar-ne preferiblement una o l’altra.
El truc per a uns plats més suculents
A l’hora d’embolicar un entrepà o un tros de tomàquet, no importa quina de les dues parts –si la mat o la brillant– queda cap a fora. Tot i que per costum, gairebé sempre sigui la brillant. Però si vols utilitzar-lo per cuinar alguna cosa al forn, els experts recomanen que la part mat estigui cap a fora.
El motiu? A la cara brillant es reflecteix més la llum, per la qual cosa pot acumular més la calor. D’aquesta manera, els plats quedaran més sucosos, conservant els líquids a l’embolcall, i evitant barreges innecessàries amb altres ingredients.
- Les pluges augmenten la capacitat dels embassaments per sobre del 18%, però la situació encara és pitjor que fa un any
- Recullen signatures perquè PP i Vox no retirin el nom de l'actriu manresana Assumpció Balaguer de la Casa de la Cultura d'Alpedrete
- Activada l'alerta per intensitat i acumulació de pluja al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona
- ESPIETA | Pinten una plaça per aparcar amb el cotxe sobre la ratlla
- Sánchez i família, vistos des de la Catalunya central: «La política és diàleg, però s'ha convertit en un circ»
- Necrològiques del 30 d'abril del 2024
- Saps quantes cerveses pots beure sense donar positiu en un control d'alcoholèmia?
- Vols conèixer els nous emojis de WhatsApp?