Estiu jove 2024: Com viatjar amb descomptes del 90% si tens menys de 30 anys

Tots els detalls i requisits per poder viatjar en tren o bus a preus molt econòmics

Tres joves esperant un tren, en una imatge d'arxiu

Tres joves esperant un tren, en una imatge d'arxiu / FREEPIK

Javi Mora

El govern espanyol ha renovat la iniciativa Estiu Jove, amb la qual es pot viatjar durant els mesos d'estiu amb tren o bus a preus més econòmics. T'expliquem amb tot detall de què va la mesura i quins passos has de seguir si vols beneficiar-te.

Estiu Jove ja es va implementar l'any passat i promet descomptes de fins al 90%, però s'ha de tenir en compte que no s'aplica a tothom.

Els requisits són aquests:

  • Has d'haver nascut entre l'1 de gener de 1994 i el 31 de desembre de 2006, és a dir tenir entre 18 i 30 anys.
  • També et demanen que tinguis la nacionalitat espanyola o estrangera amb residència legal a Espanya.

Les dates per poder gaudir d'aquests viatges són de l'1 de juliol al 30 de setembre de 2024, ambdós inclosos.

Quins són els descomptes?

  • 90% per a serveis d'autobús regular de competència estatal (inclou viatges amb Alsa, per exemple).
  • 90% en trens de mitjana distància convencional i en xarxa d'ample mètric.
  • El 50% en els títols senzills d'Avant.
  • El 50%, amb un màxim de 30 euros per bitllet, per a serveis comercials de llarga distància o alta velocitat (AVE) de tots els operadors ferroviaris.
  • El 50% del Global Flexible d'Interrail de 10 dies en 2 mesos, quan es comercialitzi a través de Renfe. La rebaixa s'aplica sobre les tarifes oficials d'Interrail, amb les seves característiques de preu segons edat, etc.

El Govern deixa clar que no es podrà comprar més d'un viatge d'anada i tornada amb un mateix origen i destinació per dia en la mateixa empresa ferroviària o d'autobús.

El registre

Els interessats en el descompte hauran de registrar-se amb el seu DNI o NIE almenys 24 hores abans de fer la compra del bitllet en una web del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, que encara no està habilitada. Segons ha dit el ministre de Transports, Óscar Puente, estan treballant perquè sigui abans del 15 de juny.

Si es compleixen els requisits del programa, una vegada registrat, els beneficiaris rebran un codi personal i intransferible que hauran d'utilitzar per adquirir el bitllet Interrail i els bitllets de tren i autobús rebaixats en les webs dels respectius operadors.