Divendres 8 de desembre, dia de Ia la Immaculada, la pluja serà la protagonista de la jornada. De matinada, fins a l'inici del matí, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que pugui ploure a qualsevol punt del país. Llavors, anirà minvant, i els ruixats es concentraran al vessant nord del Pirineu i a punt del litoral.

Pel que fa a les nevades, la cota baixarà dels 2.200 metres fins als 1.300 al Pirineu. A partir dels 1.800 metres podran acumular-se entre 5 i 10 centímetres, mentre que a partir dels 2.500, poden arribar als 20 centímetres.

El cel, en general, romandrà tapat a gran part del país fins a mig matí. El vent bufarà molt fort en punts de l'Empordà, al terç sud de mestral i a punts elevats del Pirineu. En aquest sentit, a la Cerdanya s'ha activat l'alerta per vent de perill moderat.

Respecte a les temperatures, la mínima serà més alta, i la màxima descendirà. Els termòmetres es mouran entre els 3 i els 13 graus a Manresa; els 3 i els 14 a Igualada; els 4 i els 11 a Moià; els 4 i els 11 a Berga; els 4 i els 12 a Solsona; els 2 i els 8 a Puigcerdà i els 3 i els 10 a la Seu d'Urgell.