Dimecres, segon dia consecutiu marcat pel vent. Es manté en fase d'alerta el pla Ventcat i les ratxes poden superar els 90 kilòmetres per hora a diverses comarques com el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Berguedà.

En el conjunt del país, les comarques que es poden veure més afectades per les ventades són la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, els dos Pallars, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt i el Baix Empordà, el Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp. Aquest dimarts els pics màxims s'han registrat a Portbou (130,7 km/h), Boí cota 2.500 (94,7 km/h), Mas de Barberans (94,3 km/h), La Tossa d'Alp (80,6 km/h) i el Perelló (80,3 km7H).

Pel que fa a l'ambient, el cel romandrà tapat durant tot el matí. A partir del migdia, els núvols s'aniran trencant i deixaran pas al sol. Això anirà acompanyat d'unes temperatures mínimes més baixes i unes màximes semblants a les de dimarts. Els valors oscil·laran entre els 2 i els 19 graus a Manresa; 1 i els 19 a Igualada; els 0 i els 17 a Solsona; els -1 i els 11 a la Seu d'Urgell; els 0 i els 14 a Berga; els -2 i els 6 a Puigcerdà i els 3 i els 15 a Moià.

Nevades amb gruixos de més de 20 centímetres

Per un altre costat, la cara nord del Pirineu experimentarà nevades fins a primera hora del matí. La cota de neu oscil·larà al llarg del dia entre els 800 i els mil metres; i es poden acumular gruixos superiors als 20 centímetres. Per sobre dels 2.000 metres els gruixos poden superar els quaranta centímetres. La nevada afectarà sobretot les comarques de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà; i amb menys intensitat l'Alta Ribagorça.

Protecció Civil ha alertat que la combinació del vent fort i la neu produirà el fenomen del torb i per això ha demanat extremar les precaucions en les activitats de muntanya. A més, es troba de prealerta el pla especial d'emergències per allaus (Allaucat), per la combinació d'aquests fenòmens.

Fort onatge a la Costa Brava

Per últim, Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel fort onatge previst al nord de la Costa Brava entre dimarts a la tarda i dimecres. Es preveuen onades superiors als 2,5 metres, especialment al Cap de Creus i al Cap de Begur. La direcció de l'onatge serà de component nord i hi haurà mar de fons