La Guàrdia Civil considera una venjança per un deute relacionat amb una estafa amorosa com a principal hipòtesi dels assassinats de tres germans, que van apareixer morts aquest dijous en un habitatge de Morata de Tajuña (Madrid), segons fonts de la investigació.

1. Les víctimes

Els tres germans Gutiérrez Ayuso sempre havien viscut junts: Amelia, de 68 anys, i Ángeles i Pepe, de 70 anys. Les dues dones feia uns quants anys que ja estaven jubilades i l'home patia una discapacitat mental. Eren naturals de Torre de Juan Abad (Ciudad Real), tot i que vivien habitualment a Morata de Tajuña.

2. La principal hipòtesi del crim

La Guàrdia Civil investiga si els tres germans, trobats morts amb signes de violència a casa seva, van poder ser assassinats en una venjança per un deute relacionat amb una estafa amorosa.

3. L'estafa

Des de l'entorn de la família de les víctimes han explicat als agents responsables de la investigació que, fa aproximadament un lustre, les germanes van contactar amb dos suposats militars, amb qui van entaular una relació pseudoamorosa a distància. Al cap d'un temps, un dels presumptes militars els va informar que l'altre havia mort i que necessitava una quantitat important de diners per poder cobrar una herència. Des d'aleshores, una de les mortes va començar a enviar diners al compte del seu 'nòvio' Edward, que no parava de demanar-li cada cop més euros amb diverses excuses.

Tot i que amics i familiars els van alertar que havien caigut en les anomenades 'estafes amoroses', les germanes insistien que el romanç era de veritat mentre s'endeutaven per satisfer les demandes del suposat amant, arribant a demanar diners a diversos coneguts.

4. Patrimoni immobiliari

La casa on els van trobar, amb les persianes abaixades, era la seva segona residència. Tenien altres habitatges a Espanya, que podrien haver venut per satisfer les peticions del suposat amant o dels deutors, cosa que hauran d'examinar els investigadors.

5. Un prestador equivocat

Els investigadors creuen que podrien haver demanat diners a la persona equivocada, que ha volgut liquidar el deute eliminant-los. De fet, els veïns expliquen que fa un temps un home va anar amb un matxet a casa seva per exigir-los que els tornessin diners.

6. La investigació

Tot i que en un primer moment es va contemplar la idea d'un possible suïcidi col·lectiu pels deutes, el fet que els cadàvers es trobessin apilats i cremats fa pensar en una venjança per impagaments.