Almenys dos agents del Servei Penitenciari de França han mort aquest dimarts en un atac armat contra un furgó policial durant el trasllat d'un pres al departament d'Eure (nord), incident que s'ha saldat, també, amb tres agents ferits de gravetat i amb la fugida del reu.

"Un comboi penitenciari ha estat atacat a Eure", ha confirmat a través del seu compte a la xarxa social X el ministre de Justícia francès, Eric Dupond-Moretti, que encaplaça el comitè de crisi format pel Govern per abordar l'incident. L'home fugat està condemnat per delictes relacionats amb el trànsit d'estupefaents.

L'assalt ha tingut lloc quan un grup de persones armades ha interceptat el furgó policial al voltant de les 11 del matí en un peatge on han fet servir dos cotxes per bloquejar el pas. Seguidament, els assaltants han disparat i matat almenys dos dels agents que participaven en el trasllat i n'han ferit tres més.

El president de França, Emmanuel Macron, ha recalcat que l'atac "suposa un xoc per a tothom" i ha promès que "tot està en marxa per trobar els autors d'aquest crim i perquè es faci justícia en nom del poble francès".

Per la seva banda, la Unió Federal Autònoma Penitenciària (UFAP) ha explicat en un comunicat que al presoner l'estaven traslladant per una compareixença davant un tribunal a Caen.