Catalunya viurà aquest dijous tota una sèrie de fenòmens que t'afectaran d'una manera o una altra segons on et trobis. La pluja protagonitzarà la jornada al litoral, mentre que el vent ho farà a les comarques del Pirineu. Les temperatures seran similars a les de la jornada anterior. La regió central es despertarà amb els termòmetres vorejant els 0ºC. Al migdia, els valors ascendiran fins als 20ºC a les comarques de l'interior i rondaran els 8ºC a la Cerdanya; els 12ºC a l'Alt Urgell; els 14ºC al Berguedà i els 16ºC al Solsonès.

Pluja al litoral

Durant la matinada i de nou a partir de mig matí s'esperen ruixats i xàfecs al litoral, més aïllats de matinada i més extensos i intensos a partir de mig matí. Seran d'intensitat entre feble i moderada. Localment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. Independentment, hi haurà precipitació feble i intermitent al vessant nord del Pirineu. La cota de neu se situarà entorn dels 1.400 metres al sector central del litoral i prelitoral i dels 1.100 metres al Pirineu.

Vent al Pirineu

Al vespre el vent quedarà fluix i de direcció variable, però es mantindrà la tramuntana a l'Empordà. A banda, a cotes altes del Pirineu el vent bufarà entre moderat i fort de component nord, amb cops molt forts (ratxes superiors als 90 km/h).