Igualada celebra la diada de Sant Bartomeu amb els ulls posats en el nou Drac Antic

La nova peça de la imatgeria igualadina, una aportació de la FESTHI, ha estat l’encarregada d’obrir pas a la processó del Sant Bartomeu

Miti Vendrell

La celebració de la festa major d'Igualada, que es va iniciar dilluns, ha viscut aquest dijous el seu dia central, amb la processó de Sant Bartomeu, que és patró de la ciutat. Aquesta processó que ha tingut lloc a la tarda-vespre, ha tingut com a element central la presència de la nova figura de la imatgeria de la ciutat, el Drac Antic, que ha presidit la corrua d'elementzs i grups de la cultura i folclore popular de la ciutat. La celebració de la Festa Major s’allargarà fins al dilluns 28 d’agost.

L’acte central de la diada és la tradicional processó de Sant Bartomeu, del 24 d'agost, i enguany ha tingut una gran novetat: l’estrena del Drac Antic d’Igualada, que es va presentar aquest dimecres al matí. Ahir a la tarda va ser l’encarregat d’obrir pas a la processó i va ser, sens dubte, el punt de mira de tots els assistents. Un drac que ha causat furor i que ha agradat molt. A la vigília, el dimecres, ja es va poder veure com el Drac Antic obria pas durant l’acte de trasllat del Sant ses de l’església del Roser fins a la Basílica de Santa Maria i en altres actes com la Pasacalle i la Diana. Pel que fa a la processó s’ha iniciat a la plaça del Bruc i ha fet un recorregut circular passant pels carrers del nucli de la ciutat com el de Santa Maria, la rambla Sant Isidre i la plaça Pius XII fins a retornar a la plaça del Bruc.

L’acte ha estat coordinat per la FESTHI, ha tingut una gran resposta de ciutadans. El nou Drac Antic ha rebut molts elegis del públic assistent. La nova figura ha presidit una rua molt activa, també amb la presència de pirotècnia, en la que han participat Els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Drac d’Igualada portat per l’Associació Dracs i Víbries d’IGD; els Diables d’Igualada; el Drac Antic d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; Gegants de la Ciutat, acompanyats dels Grallers d’Igualada; els Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Banderes gremials i de barris; el Tabal de la Patera; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; Imatge de Sant Bartomeu amb els Portants d’Honor; policia de gala; Penó de la Ciutat portat per l’Ateneu Igualadí; Salero; corporació municipal, autoritats; i Banda Municipal de Música.

Al Drac Antic d’Igualada encara li queda una sortida aquest diumenge. Serà a l’acte del retorn de la imatge de Sant Bartomeu. des de la Basílica de Santa Maria a l’església del Roser, a dos quarts de set de la tarda.