Una dotzena d’alumnes estrenen el nou cicle formatiu d'Electromecànica de vehicles al Campus Motor Anoia

Es tracta de la primera promoció d'aquest grau que per primera vegada es pot cursar a les instal·lacions de Castellolí

Una dotzena d'alumnes estrenen el nou cicle formatiu d'Electromecànica de vehicles al Campus Motor Anoia

Una dotzena d'alumnes estrenen el nou cicle formatiu d'Electromecànica de vehicles al Campus Motor Anoia / Arxiu particular

Redacció

Una dotzena d'alumnes han començat aquest dilluns el nou cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) en Electromecànica de Vehicles al Campus Motor Anoia de Castellolí, centre educatiu reconegut per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un ensenyament professionalitzador que proporciona la formació necessària per adquirir les competències professionals i els coneixements propis del sector automobilístic.

2.000 hores de formació

El cicle de grau mitjà té una durada de 2.000 hores de formació dividides en dos cursos acadèmics. Els alumnes -que s’especialitzaran en vehicles elèctrics, híbrids i híbrids endollables- treballaran continguts especialitzats del sector de l’automoció com l’estudi de sistemes auxiliars del motor; sistemes de transmissió i frenada; circuits elèctrics auxiliars del vehicle; suspensió i direcció, etc. També es formaran en anglès tècnic i disposaran de 400 hores de pràctiques, en format DUAL, en reconegudes empreses automobilístiques.

Els estudiants combinaran la formació a l’aula i el taller, espais amb tot l’equipament necessari, amb la realització de sessions pràctiques al Circuit Parcmotor de Castellolí, situat a dos minuts del Campus. El cicle disposa d’una línia extensible amb matrícula viva i es pot sol·licitar informació i concertar una visita personalitzada enviant un correu electrònic a info@campusmotoranoia.com.

Més enllà d’aquesta formació, el Campus també acull el Programa de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de reparació de vehicles lleugers -organitzat de la mà de l’empresa AMPANS noves oportunitats- i el Curs en Manteniment de Vehicles elèctrics i híbrids -organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona-. En total, són 40 els alumnes que aquest setembre han iniciat una nova etapa educativa al Campus Motor Anoia.

Campus Motor Anoia, a més de comptar amb unes instal·lacions de primer nivell, és l’únic centre formatiu dels país que disposa d’un circuit propi. El centre s’ha especialitzat en vehicle elèctric i vehicle híbrid i aporta coneixement del vehicle connectat de la mà del laboratori Cellnex Mobiliy Lab situat a la pròpia instal·lació. Circuit Parcmotor Castellolí és un complex de més de 800.000 metres quadrats dedicats a la indústria de l’automoció i la pràctica d’esports de motor. Compta amb una pista de velocitat de 4.140 metres, una àrea off-road per a la pràctica de motocròs, trial i enduro, l’equipament Campus Motor Anoia i serveis com l’escola de conducció Fast Parcmotor o el circuit Karting Parcmotor. Actualment, és l’únic circuit d’Europa amb connectivitat 5G gràcies a l’acord amb la multinacional Cellnex Telecom.