El calendari d'Advent i el concert de gospel obren el gruix dels actes de l'agenda de Nadal a Igualada

Dissabte s’obrirà l’exposició a cel obert “Teixint el Nadal”, a l’espai Cal Salinas

Els fanalers encenent les bombetes del calendari d'Advent

Els fanalers encenent les bombetes del calendari d'Advent / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

Igualada encetarà el Calendari d'Advent amb l’encesa de la primera bombeta, la del dia 1 de desembre, aquest divendres. El calendari és al Niu Màgic de la plaça de Cal Font. L’acte anirà a càrrec dels fanalers i fanaleres que cada dia explicaran una petita història als infants inspirada en el món dels teixits i en la relació que aquest ha tingut històricament amb la ciutat. Aquest és el fil conductor de la campanya de Nadal a Igualada. Seguidament, cap a ¼ de 8 s’estrenarà el nou escenari Màgic de Cal Font, amb una actuació de l’Igualada Gospel Choir. Fa una setmana ja es va fer l'encesa de llums.

L’escenari situat al costat del niu i amb la mateixa estètica que aquest de la plaça de can Font, és una de les novetats de la campanya nadalenca d’enguany i té com a objectiu ser una plataforma per a les entitats i escoles d’arts de la ciutat, perquè hi puguin mostrar les seves creacions, durant el mes de desembre, després de la història diària del calendari d’advent.

D'altra banda, dissabte, 2 de desembre, a les 18.30 h, a l’espai de Cal Salinas tindrà lloc l’obertura de l’exposició “Teixint Nadal” amb els Fanalers i la Conxita la Teixidora, que hi faran parada abans d’anar al niu màgic a explicar la seva segona historieta. L’antiga fàbrica tèxtil, ubicada a l’avinguda Balmes, serà un dels nous punts d’activitat aquesta campanya. En aquest espai, d’important relació amb la història del tèxtil i del gènere de punt de la ciutat, s’hi podrà veure, a cel obert, l’exposició “Teixint Nadal” que repassa la història tèxtil d’Igualada.

Seguidament, tota la comitiva anirà caminant fins a la plaça de Cal Font on, s’encendrà la segona bombeta. Cada dia, fins al 24 de desembre, s’explicarà una història i s’encendrà una nova bombeta del calendari d’Advent.

Dissabte, en acabar l’encesa de la bombeta, a les 19.15 h, a l’escenari màgic hi tindrà lloc una actuació de la coral Els Verdums.

Amb aquestes presentacions teatrals i les activitats programades, Igualada encén l'esperit nadalenc, oferint als ciutadans i ciutadanes i visitants una experiència única per començar la temporada de festes amb alegria i màgia, alhora que es recorda la història de la ciutat i la seva relació amb el tèxtil.

“Es tracta de combinar la tradició nadalenca amb la reivindicació de la nostra història com a ciutat, a través de la nostra història industrial: la del tèxtil” ha explicat l’alcalde Marc Castells.

És per això que les referències al teixit les trobem també a diversos elements de la campanya: El cartell de la campanya, amb la imatge en punt de creu; en el lema “Teixint Nadal”; en el guarniment del niu màgic, amb teixit platejat fabricat a Igualada; el mateix teixit que guarneix els arbres dels comerços de l’Avinguda Balmes; a les històries que portaran els fanalers cada dia al calendari d’advent; amb la participació de la Conxita Teixidora a l’encesa de llums; amb el lema del Saló: “Enllaça’t al Saló” i en un dels nous espais que estrenem del bosc màgic d’Igualada: l’antiga fàbrica de Cal Salinas.

L’alcalde ha explicat que la voluntat del govern és que tothom pugui “gaudir de Nadal, amb les activitats que s’hi fan, amb els nostres carrers il·luminats... però també a donar suport al nostre comerç, al comerç de Km 0, el que manté vius també els nostres carrers durant tot l’any”.