Anuari 2023: Sallent fa realitat l’anhelat projecte de la residència

Amb l’inici de les obres es tanca el llarg periple que s’ha recorregut per construir el nou centre per a gent gran

Posada de la primera pedra de la nova residència de Sallent, l'octubre passat

Posada de la primera pedra de la nova residència de Sallent, l'octubre passat / Arxiu/Mireia Arso

Queralt Casals

Queralt Casals

L’envelliment de la societat requerirà cada vegada més inversions en gent gran i equipaments com el que aquest any s’ha començat a construir a Sallent. Després d’un llarg periple, el municipi està fent realitat la construcció de la nova residència i centre de dia. Es tracta d’un dels projectes més debatuts i esperats, que suposarà la inversió més gran de la història recent de la població, amb un pressupost de 8,5 milions d’euros, i és un dels projectes assistencials més importants que s’han impulsat a la comarca aquests darrers anys.

Després de la llarga travessia de tràmits, modificacions, picabaralles polítiques i nombrosos entrebancs que ha hagut de superar, el projecte de la futura residència de gent gran i centre de dia de Sallent ja camina. L’octubre passat el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, va participar en la posada de la primera pedra de l’equipament que donava el tret de sortida a les obres, que es preveuen enllestir l’estiu del 2025.

Després dels problemes d’inundabilitat que van obligar a refer el projecte i ressituar el futur equipament uns metres més lluny del riu, el procés de licitació va ser una nova cursa d’obstacles. Amb dos intents fallits per adjudicar els treballs, finalment el maig passat es va poder aprovar l’adjudicació a la UTE entre Cots i Claret i Certis, que ha permès començar les obres. D’aquesta manera, i després d’anys d’espera, Sallent tindrà una nova residència de 90 places i 30 de centre de dia, amb l’objectiu de millorar i ampliar el servei que ja ofereix l’actual Residència Sant Bernat, que ja ha quedat obsoleta. El futur edifici, situat a la zona de l’antiga Fàbrica Vella, constarà de quatre plantes, amb un espai exterior propi, i una de soterrada: tres acolliran les habitacions destinades als usuaris i usuàries, i a la planta baixa s’hi ubicarà el centre de dia i la zona per al personal laboral.