Revolta Pagesa dexideix mantenir les protestes a les carreteres

La Plataforma insisteix que l'absència del conseller Mascort va fer minvar els ànims i les expectatives de la trobada

La concentració de ramaders a la carretera N-152 a Puigcerdà

La concentració de ramaders a la carretera N-152 a Puigcerdà / MIQUEL SPA

ACN

Revolta Pagesa diu que mentre no tingui una resposta als punts plantejats a la trobada amb Acció Climàtica mantindran les diferents mobilitzacions convocades arreu del país. A Puigcerdà, una vuitantena de tractors mantenen el tall a la frontera. En aquest sentit, des de Revolta Pagesa animen al sector agrícola i ramader a sumar-se als talls i sumar esforços de manera conjunta. La plataforma insisteix que l'absència del conseller David Mascort a la trobada va fer minvar els ànims i les expectatives i creuen que amb la seva presència la reunió hauria estat "molt més profitosa". De la seva part, Mascort va excusar a través de la xarxa 'X' la seva presència per una qüestió de tipus personal. Dos punts clau per desencallar la situació estan relacionats als ajuts per la sequera i les restriccions, i també la millora del sistema FotoDUN.

La plataforma Revolta Pagesa ha fet públic un comunicat per valorar la trobada que representants seus van mantenir dimarts a la tarda amb el Departament d'Acció Climàtica. Assenyalen que continuen les mobilitzacions al carrer a l'espera de poder traslladar, de forma directa al conseller Mascort, les demandes que passen, per una banda, pel canvi de nom de la conselleria. Consideren que tot i ser simbòlic és important ja que representaria un gest de "consideració i reconeixement" al sector. A Mascort també li volen demanar la dimissió o cessament de Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Jordi Molist, director de l'àrea d'abastament de l'ACA, a qui assenyalen com a responsables de la "nefasta gestió" de l'aigua del país.

També demanen la constitució d'Acords de Govern que permetin definir un pla de xoc que aporti "solucions reals i a curt termini", donada la situació crítica del sector.

A partir d'aquí, la plataforma apunta que la trobada va passar a ser una reunió tècnica per treballar alguns dels punts acordats en la primera reunió. Asseguren que el Departament es va comprometre a respondre en un termini de 24 a 48 hores als condicionants per optar als ajuts de sequera i també a recopilar informació de sistemes alternatius, com ara Sentinel, en ús a Castella la Manxa, per a complementar el sistema FotoDUN.

D'altra banda, també es va demanar que el conseller Mascort, en qualitat de president de la Taula Agrària, convidi a la Plataforma a ser-hi present a la propera sessió. A la Taula Agrària només hi participen les organitzacions que ha aconseguit representació a partir de les eleccions agrícoles i en aquest cas són Unió de Pagesos i JARC.