Pedro Sánchez, sobre Galícia: “Des d'aquest dilluns començarem a treballar per construir l’alternativa de progrés”

El PSOE analitzarà dilluns els resultats a les gallegues i diu que ha de “liderar” el canvi a l’esquerra

El president espanyol, Pedro Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez / Congrés dels Diputats

ACN

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar aquest diumenge que els socialistes començaran a treballar “des d'aquest dilluns” en “construir l’alternativa de progrés” al PP de Galícia. Després que els socialistes gallecs hagin perdut cinc escons en el seu pitjor resultat de la història, Sánchez ha felicitat el popular Alfonso Rueda i ha reconegut la feina del seu candidat, José Ramón Gómez Besteiro. En una compareixença sense preguntes, la portaveu del partit, Esther Peña, ha dit que “malgrat que l’esquerra creix i la dreta retrocedeix” el resultat de les esquerres a Galícia “no ha estat suficient per aconseguir el canvi”. “No ha estat un bon resultat”, ha afirmat la portaveu socialista des de la seu de Ferraz.

La dirigent socialista també ha felicitat el PP, que ha dit que “podrà governar en solitari malgrat haver retrocedit en escons i en percentatge de vots”. “Creiem que quan el PSOE lidera l’alternativa a la dreta, el canvi està més a prop”, ha afirmat, en referència als plans de futur de la formació. 

Peña ha expressat la confiança plena del partit en el seu candidat gallec, José Ramón Gómez Besteiro, i ha dit que treballarà amb el PSdG per crear “una alternativa de país que pugui aglutinar grans majories socials”.