Cinc ferits a causa d'un atropellament en un mercat del centre de Jerusalem

Archivo - Militares israelíes patrullan la zona del mercado Mahane Yehuda, en Jerusalén

Archivo - Militares israelíes patrullan la zona del mercado Mahane Yehuda, en Jerusalén / Europa Press/Contacto/Nir Alon - Arxiu

EP

Almenys cinc persones han resultat ferides, una de caràcter greu, quan un home ha envestit amb el seu vehicle un grup de vianants al costat del mercat Mahane Yehuda de Jerusalem (Israel) situat a la zona centre de la ciutat israeliana, segons un primer balanç fet per fonts mèdiques.

La policia ha confirmat que el conductor del vehicle ha estat "neutralitzat" i les autoritats treballen amb la hipòtesi que es tracta d'una acció intencionada, tenint en compte altres atacs recents a diferents ciutats israelianes, segons el diari 'Times of Israel'.

Un turista italià va morir en un altre atropellament múltiple perpetrat el 7 d'abril al passeig marítim de Tel-Aviv, mentre que un altre atac semblant el 10 de febrer prop de la colònia jueva de Ramot Alon, a Jerusalem Est, es va saldar amb tres víctimes mortals.

El primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha denunciat durant un acte públic l'últim incident, que considera "un altre intent d'assassinar ciutadans israelians". "Perpetren aquests atacs terroristes amb l'esperança de fer-nos fora d'aquí, com si poguessin assassinar-nos a tots", ha lamentat, per després recordar el "patiment" previ a la creació de l'Estat d'Israel.

TEMES