Pugen a 48 els morts pel terratrèmol al Japó mentre continuen les tasques de rescat

L'Agència Meteorològica del Japó ha aixecat l'avís per tsunami, encara que ha instat la població a anar amb compte en el mar

Una pantalla mostra la notícia d'una alerta de terratrèmol i tsunami en la prefectura d'Ishikawa, al centre del Japó

Una pantalla mostra la notícia d'una alerta de terratrèmol i tsunami en la prefectura d'Ishikawa, al centre del Japó / Europa Press

EP

Els terratrèmols que han sacsejat el Japó han provocat la mort d'almenys 48 persones. Així ho han fet saber aquest dimarts els equips d'emergència del país, els quals també treballen sobre el terreny des d'aquest dilluns per rescatar el major nombre de supervivents. Malgrat la mobilització de recursos, el primer ministre nipó, Fumio Kishida, ha subratllat les dificultats amb què es troben els equips de rescat per arribar a algunes zones del país arran dels danys causats a les carreteres. "La cerca i rescat dels afectats pel sisme és una lluita contra rellotge", ha apuntat.

El terratrèmol també va obligar a evacuar al voltant de 100.000 persones durant la nit de dilluns, les quals van passar la nit en pavellons esportius i gimnasos d'escoles. Tot i que bona part ja han tornat a les seves llars després que es desactivés l'alerta per tsunami, la principal companyia elèctrica del país informa que almenys 33.000 llars continuen sense subministrament elèctric.

Mentre continuen les tasques de rescat, l'agència meteorològica estatal ha advertit que es podrien produir noves rèpliques durant els pròxims dies.