Eudald Vilaseca repetirà com a alcaldable d’ERC a Avinyó

El batlle republicà, que és al capdavant del consistori des del 2011, aspirarà a un quart mandat a les eleccions municipals del maig vinent

Eudald Vilaseca amb la consellera Teresa Jordà, en un visita recent al municipi

Eudald Vilaseca amb la consellera Teresa Jordà, en un visita recent al municipi / Oscar Bayona

Redacció

L’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les properes eleccions municipals del 28 de maig. D’aquesta manera, es converteix en un dels batlles amb més trajectòria a la comarca del Bages que ha anunciat que aspirarà a la reelecció, després de sumar tres mandats al capdavant del consistori avinyonenc.

El grup municipal d’Esquerra Avinyó ha escollit de nou Eudald Vilaseca com a cap de llista dels respublicans al municipi bagenc. Segons han informat des de la formació, la candidatura dels republicans a Avinyó té per objectiu «consolidar els projectes de transformació municipals que des del govern actual s’estan duent a terme i iniciar noves accions per fer un pas més en la millora de la qualitat de vida dels avinyonencs i avinyonenques».

D’aquesta manera, el batlle republicà aspirarà al seu quart mandat, després de 12 anys al capdavant del consistori avinyonenc amb tres governs amb majoria. Eudald Vilaseca, va accedir a l’alcaldia el 2011, després de quatre anys com cap de l’oposició, quan els republicans van guanyar per primer cop les eleccions al municipi i van obtenir 6 dels 11 regidors de l’Ajuntament, la qual cosa va deixar CiU a l’oposició amb 5 representants.

En les eleccions del 2015, ERC va revalidar i ampliar la majoria absoluta obtinguda el 2011, amb 7 regidors al govern i 4 a l’oposició. Actualment, els republicans governen a l’Ajuntament d’Avinyó amb una àmplia majoria després que als comicis del 2019 aconseguissin 9 regidors, enfront dels 2 que va obtenir Junts, que és a l’oposició.

Eudald Vilaseca és professor de Química a la Universitat de Barcelona i compagina la docència i la recerca amb l’alcaldia del municipi. La promoció turística i econòmica i l’aposta per les energies renovables són alguns dels principals aspectes que ha afrontat l’Ajuntament d’Avinyó amb Vilaseca al capdavant.