L’escola Francesc Macià de Súria fa un gran retrat generacional de la dona

Els alumnes han creat una exposició a partir de pintar dones del seu entorn familiar amb un treball també biogràfic

David Bricollé

David Bricollé

«El paper de la dona» és el títol d'un projecte artístic i alhora multidisciplinar que ha dut a terme tot l'alumnat de l'escola Francesc Macià de Súria i que ha acabat esdevenint una exposició que és un gran retrat femení. Fonts de l’escola han explicat que el projecte es va iniciar amb un encàrrec que es va traslladar als i les joves estudiants del centre: «Porta una dona que formi part de la teva vida i de qui vulguis parlar-ne».

A partir d’aquest moment van començar a arribar fotografies i històries de vida «amb un gran valor sentimental. Els infants frisaven per explicar-ho a la resta, amb orgull i estima». Són un total de 186 dones les que reflecteix aquest treball col·lectiu. D’entrada, amb tota la informació rebuda s’ha realitzat en l'àrea lingüística un treball de la biografia oral i escrita, i en l'artística el treball de la imatge, fent servir com a suport diferents tipus de paper. Una de les particularitats del projecte és que ha comptat amb la participació de l'artista Txema Rico, el qual ha portat a terme diversos tallers relacionats amb l'art i els colors amb l'alumnat de l'escola. Els seus murals i les seves composicions amb caixes són coneguts arreu del territori, i, a l'escola, han basat l'exposició «El paper de la dona» en la seva obra artística.

Fonts del centre educatiu destaquen que amb aquest projecte «hem pogut prendre consciència que hi ha tantes dones com vides diferents i totes elles amb un paper fonamental a la família, al poble i a la societat. Perquè són mares, àvies, tietes, germanes... que alhora són 186 puntals, i 186 maneres de viure i guanyar-se la vida. Totes elles igual d'importants i igual de diferents. Cadascuna amb el seu paper, i cada paper, cabdal en el teixit social».

L'exposició serà a l'escola al llarg de tota aquesta setmana. Diumenge vinent, 12 de març, es podrà veure a la plaça Sant Joan de Súria amb motiu de la Caminada de la Dona, i posteriorment s'ubicarà a la biblioteca de Súria.