L'Ajuntament de Súria ha instal·lat una ludoteca en el que s’ha anomenat racó de la igualtat de la plaça de Sant Joan. Aquest nou equipament, inèdit a Súria, vol reforçar el caràcter d’aquest espai simbòlic, afavorint activitats no sexistes per a persones de totes les edats.

La ludoteca permet la pràctica de jocs, l’intercanvi de llibres i la càrrega de dispositius electrònics, gràcies a una bateria d’energia solar que també farà possible la il·luminació nocturna del conjunt. D’aquesta manera, s’ofereix un nou espai dinàmic de relació que complementa els equipaments tradicionals de lleure i que pot ser utilitzat per joves i adults.

La ludoteca s’afegeix a altres millores realitzades en els darrers mesos en l’entorn de la plaça de Sant Joan, com la renovació del parc infantil, la creació d’una zona de pícnic i la instal·lació d’una tirolina en el passeig posterior de la font.

El racó de la igualtat es va estrenar el passat mes de novembre, dins del programa d’activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. La seva inauguració va ser impulsada per l’àrea d’Igualtat, amb el suport del ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

L’objectiu d’aquest espai és convertir-se en un lloc de sensibilització, reivindicació i reflexió sobre la necessitat d’avançar cap a l’equiparació total de drets entre dones i homes.