Sant Vicenç traslladarà la comissaria de policia a l’antiga Casa del Mestre

L’Ajuntament ha pressupostat 250.000 euros per al projecte i l’obra, que preveu realitzar aquest 2024

L'antiga Casa del Mestre, que s'haurà de remodelar a fons

L'antiga Casa del Mestre, que s'haurà de remodelar a fons / DAVID BRICOLLÉ

Jordi Escudé

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet reubicarà la comissaria de la Policia Local a l’antiga Casa del Mestre, un cèntric edifici ara en desús de l’avinguda Francesc Macià, amb l’objectiu de guanyar espai. Actualment, els agents ocupen un local de la plaça de l’Ajuntament molt proper al consistori que ha quedat «molt obsolet per a les necessitats d’un servei adaptat al segle XXI», segons ha apuntat l’alcalde, Dani Mauriz. El trasllat es preveu fer efectiu al llarg del 2024.

L’antiga Casa del Mestre és un edifici vell que s’haurà de remodelar a fons per poder-lo convertir en un equipament en condicions. Malgrat tot, l’Ajuntament ha considerat que és un lloc idoni per la seva centralitat i perquè és un espai municipal, a diferència de l’actual comissaria per la qual es paga un lloguer mitjançant un contracte que venç aquest 2024. A més, les instal·lacions que es fan servir ara «han quedat petites» per a un cos policial que ha anat creixent fins a 13 agents i 2 caporals «que han de treballar en unes dimensions molt reduïdes», insisteix l’alcalde, i apunta a la necessitat de disposar, entre altres coses, «d’uns vestidors i d’un armer com Déu mana». L’antiga Casa del Mestre, en canvi, consta de més d'una planta, de les quals se'n vol utilitzar una bona part, diu l'alcalde, amb una profunda reforma interna però aprofitant tota l’estructura de l’edifici, que va esquivar l’enderroc de les escoles adjacents. I és que la Casa del Mestre formava part del complex educatiu de les escoles nacionals, que van funcionar fins a la dècada dels 70, quan es van inaugurar les noves. Durant un temps encara van fer funcions de centre educatiu, i més tard van donar cabuda a diverses activitats que organitzaven les entitats del poble, fins que el 2008 es van enderrocar pel seu estat ruïnós i al seu lloc s’hi va adequar un espai de lleure.

L’Ajuntament vol accelerar el màxim l’adequació del futur equipament perquè ja pugui donar servei al llarg d’aquest 2024, i per això ha inclòs una partida de 250.000 euros als pressupostos d’enguany, que és el que es calcula que costarà el conjunt de l’obra en base a un avantprojecte ja elaborat. La intenció del govern de Junts per Sant Vicenç és redactar el projecte definitiu durant aquest primer trimestre, i a partir d’aquí, adjudicar i executar les obres de refoma de l’edifici tan aviat com sigui possible per mirar de fer efectiu el trasllat abans no s’acabi l’any.

No es vol prescindir de la seu actual

Malgrat el canvi d’ubicació de la comissaria a un nou local perquè l’actual és massa petit, l’Ajuntament mirarà de no prescindir de l’espai de la plaça on s’ubiquen ara els agents, entre altres coses perquè «és un espai estratègic i voldríem continuar aprofitant-lo», sosté l’alcalde. Per això es vol parlar amb la propietat de l’edifici i acordar una nova relació contractual per ubicar-hi altres serveis municipals i alliberar espai a l’Ajuntament.