La festa d’hivern clourà la celebració del centenari del pont de Sant Vicenç

Es presentarà un llibre de la història del viaducte i se’n farà una exposició

Acte de recreació de la inauguració del pont centenari, el 8 de setembre passat

Acte de recreació de la inauguració del pont centenari, el 8 de setembre passat / ARXIU/ALEX GUERRERO

David Bricollé

David Bricollé

El centenari del pont d’accés a Sant Vicenç de Castellet sobre el riu Llobregat, efemèride que s’ha complert el 2023, serà encara un dels protagonistes de la festa major d’hivern, que el municipi celebrarà del 19 al 22 de gener. Una celebració que enguany tindrà com a pregonera la periodista i presentadora del TN cap de setmana de TV3, Cristina Riba, filla del poble. Acte oficial que tindrà lloc el dia del patró del municipi, el dilluns 22, a 2/4 d’1 del migdia a l’auditori Maria Carme Grauvilardell.

El pont centenari centrarà la jornada d’obertura del programa, el divendres 19, ja que a les 6 de la tarda se n’obrirà una exposició a l’espai Ateneu (a la biblioteca) i tot seguit es procedirà a fer la presentació del llibre que s’ha editat per a l’ocasió, «El pont de Sant Vicenç de Castellet», a càrrec escrit per l’historiador santvicentí Jordi Suades. Aquesta presentació servirà alhora de cloenda dels actes del centenari, que van tenir com a diada central la del 8 de setembre passat, quan es va va fer una recreació de la inauguració i el programa festiu de feia un segle.

Imatge històrica de les obres de construcció del pont de Sant Vicenç

Imatge històrica de les obres de construcció del pont de Sant Vicenç / ARXIU/JORDI LARGO

La segona part d’aquesta primera jornada de la festa major d’hivern estarà especialment adreçada als joves i es concentrarà a la sala Cal Soler. Primer amb la Festa Jove, oberta a nois i noies de 12 a 16 anys i amb la música de DJ Fiera (a les 7 de la tarda), i a partir de mitjanit amb el concert a càrrec del grup de versions Waikiki i que es completarà amb DJ.

Dissabte al matí hi haurà Hora del conte amb la història «Picasso, la mirada», de la companyia Pengim penjam (a la biblioteca), i a la tarda l’«Improshow», teatre d’improvisació a la sala Cal Soler. El diumenge 21 es farà un matinal country a l’auditori de la biblioteca, i en paral·lel, al migdia hi haurà una passejada dels gegants de Sant Vicenç pels carrers del poble. Mentre que a la tarda hi haurà un ball i concert de festa major amb l’orquestra Montecarlo.

Dilluns 22, diada de Sant Vicenç, s’iniciarà amb la missa solemne, després de la qual es podrà escoltar a l’auditori el pregó de Cristina Riba. El programa festiu es completarà amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Lluïsos de Taradell a Cal Soler (5 de la tarda) i la projecció de la pel·lícula «Trolls 2» a l’auditori.