Súria recordarà els germans desapareguts Isidre i Dolors Orrit

L'acte tindrà lloc dissabte al centre social del barri de Sant Jaume

Imatge de l'acte de record celebrat a Súria el setembre del 2021

Imatge de l'acte de record celebrat a Súria el setembre del 2021 / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Dissabte, a les 8 del vespre, Súria recordarà els germans Isidre i Dolors Orrit, que van desaparèixer fa 35 anys quan tenien 5 i 17 anys, respectivament.

L'acte tindrà lloc al centre social del barri de Sant Jaume coincidint amb el 9 març, dia dels Desapareguts sense causa aparent. Es llegirà el Manifest de les Famílies de Desapareguts i la Declaració del 9M i, tot seguit, es podrà veure el Documental "Els Orrit", de Ferran Ureña i Marc Solanes, sobre les desaparicions a l'hospital sant Joan de Déu de Manresa, el 1988.

El documental de Ferran Ureña i Marc Solanes defuig el sensacionalisme i opta per un tractament rigorós que introdueix moltes peces que componen un trencaclosques complex, torbador i inevitablement incomplet.

Suport a la família

L'Associació de Familiars de Desapareguts i Desaparegudes agrupa familiars d'una o de diverses persones desaparegudes sense causa aparent. Conscients de la problemàtica familiar, personal, social i jurídica que representa la desaparició d'una persona, defensen els drets de la persona desapareguda i de la família i promouen accions jurídiques i legals.

Súria ja va oferir el 25 de setembre del 2021 un acte de record dels germans desapareguts i el 2 de setembre del 2023 va acollir la projecció del documental «Els Orrit» a les Pistes de l’Escorxador.