Súria immortalitza les seves emblemàtiques caramelles en sis grans murals

Els artistes han acabat les obres de gran format en espais urbans que van començar el febrer de l’any passat

Redacció

Les caramelles seran presents a partir d’ara de forma permanent en l’espai urbà de Súria, després que s’hagin completat els sis murals de gran format dedicats a les colles de la festa. Els dos primers murals es van començar a pintar el febrer del 2023, i ara s’han enllestit els últims.

Es tracta d’una iniciativa que ha estat impulsada per l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea municipal de Festes, i la Comissió de Caramelles, amb l’objectiu de mantenir la presència de l’esperit caramellaire al llarg de tot l’any en aquest municipi del Bages. El disseny i realització dels murals de Caramelles ha anat a càrrec del grup de joves artistes suriencs Pau Hernández, Pau Juárez, Abel Martínez i Maria Vila, que l’any 2021 també van fer els actuals murals dels centres d’ensenyament.

D’aquesta manera, totes les colles de les Caramelles de Súria ja són presents de forma permanent en l’espai urbà de la vila. Els treballs de pintat han acabat recentment amb la retolació de la lletra d’El Cant del Poble en els darrers murals realitzats enguany. La iniciativa va ser impulsada l’any 2023 per l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea de Festes, i la Comissió de Caramelles.

La ubicació dels murals de les Caramelles de Súria és la següent. La colla del Tro Gros, a la façana de l’estació d’autobusos, davant el monument a la mineria. La colla de La Llanterna, a la façana de la piscina municipal, davant la plaça de Sant Joan. Les colles del Foment Cultural, també a la façana de la piscina municipal, davant la plaça de Sant Joan, igual que les colles de l’Agrupació Sardanista. Les colles de l’Altatxu, al tram superior de les escales del carrer Vilanova. La colla de la Coral Sòrissons, a la façana de l’estació d’autobusos, davant el monument a la Mineria.

L’objectiu d’aquests murals és mantenir la presència de l’esperit caramellaire durant tot l’any com a festa més representativa de la vila, amb un element permanent en diferents punts del centre urbà. El seu eix conductor és la lletra d’‘El cant del poble’, l’himne que ha esdevingut un dels emblemes de les Caramelles surienques.

Les Caramelles de Súria, considerades les més grans de Catalunya, formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu, que aplega les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del país.