Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi perd Jou per tres mesos i reformula els rols a la plantilla

L'entrada d'Oriola, que encara no se sap si jugarà diumenge, a la rotació i la norma dels jugadors de formació beneficia Valtonen i descarta Zohore per als partits

Pierre Oriola, a l'esquerra, durant una sessió d'entrenament sense Jou, ni Dani García

Pierre Oriola, a l'esquerra, durant una sessió d'entrenament sense Jou, ni Dani García / Bàsquet Manresa

Jordi Agut

Jordi Agut

No té sort Guillem Jou. Després d'haver-se perdut mitja temporada 2021-22 per un trencament del tendó d'Aquil·les i l'inici de la següent per problemes musculars derivats, ara s'haurà d'estar almenys tres mesos més sense jugar. En la roda de premsa prèvia al partit del Baxi de diumenge contra el Zunder Palència, el seu entrenador, Pedro Martínez, ha anunciat que el tractament conservador que se li farà serà llarg.

Aquest ha estat el fet que ha provocat la contractació, dijous, de Pierre Oriola, jugador que ha arribat fora de forma, que no està clar que entri a la convocatòria per a aquest primer partit per un problema burocràtic i que ha de fer de relleu de Martinas Geben en la posició de cinc. Totes aquestes variacions afavoreixen Elias Valtonen, que havia estat el descartat en tres dels quatre partits jugats fins ara, i perjudiquen Jonas Zohore, que té tres mesos de contracte i que serà ara, si no hi ha més problemes, l'habitual descartat.

Sobre Jou, l'entrenador ha explicat que "dilluns ens van donar una segona opinió sobre la lesió del jugador i ens van dir que, si tot va bé, és una lesió de llarga durada", i la va xifrar en "tres mesos". La nota del Baxi no especificava terminis. "Això ens provocava un problema amb els jugadors de formació, ja que significava que no comptàvem amb ell, ni amb un altre, que havíem de descartar perquè entrés Ladji Coulibaly, que és de formació, a les convocatòries. La plantilla ens quedava curta i el club s'ha mogut molt ràpidament".

El tècnic ha revelat que "el Pierre estava sense equip. Ja el vam voler fitxar a l'estiu, però no va ser possible i ara sí. Estem contents perquè, quan es posi bé, és un dels nostres, per coneixement de joc, del club, i és una molt bona opció tant per a nosaltres, com per a ell. Entre les lesions i que no ha trobat el seu lloc no estava jugant bé i per això no tenia equip. A ell li anirà bé posar-se en forma i ajudar-nos".

De tota manera, també ha explicat que "no ha fet tot el primer entrenament perquè no juga des del maig i nosaltres ara tenim un punt d'intensitat alt. No li volíem provocar una lesió muscular. L'he vist fora de forma, com és lògic, però esperem que en una setmana estigui molt millor".

Pel que fa a la possibilitat d'entrar a la convocatòria d'aquest primer partit, "no ho sabem, perquè també hi ha un tema burocràtic. Ahir va ser festa i la federació no treballa el divendres a la tarda i no sabem si estem a temps d'inscriure'l. De tota manera, no ens preocupa. Li cal una progressió, uns dies per conèixer l'equip i el tema de papers, si no l'arreglem avui, ho farem dilluns".

Martínez també ha confirmat que Dani García, que el mateix dilluns es va fer un esquinç al turmell dret, és baixa contra el Palència. "No és greu, va ser un esquinç de turmell. Està molt millor, però no ha començat a córrer i seria un miracle que s'aixequés demà i estigués bé per entrenar-se i jugar". Aquesta setmana, el jugador de l'equip filial Max Gaspà ha ajudat en les sessions preparatòries.

Els canvis de rol

L'entrada de Pierre Oriola i la sortida de Guillem Jou de la dinàmica del grup provoca canvis en les convocatòries. Ara mateix, el Baxi té tres jugadors de formació sans i disponibles: Dani Pérez, Musa Sagnia i el júnior Ladji Coulibaly. Dani García només ha de ser baixa per a un partit i Pierre Oriola serà el quart quan es formalitzi la inscripció. La normativa diu que en convocatòries de dotze jugadors, en calen quatre de formació. Si són d'onze, tres, i si són de deu, dos. Per tant, contra el Palència, o se'n fa una d'onze, o s'inclou Oriola en una de dotze, ni que llavors no juga.

El fet que el targarí sigui pivot i que Sagnia s'hagi quedat com l'únic tres a la plantilla habitual fins ara provoca que el descartat hagi de ser Zohore, ja que la seva posició interior ha estat coberta per Oriola. En canvi, un tres com Valtonen ara entrarà sempre, per rellevar Jou. Un canvi de rols que suposarà un nou esforç d'adaptació per a tothom.

Subscriu-te per seguir llegint