La Patum de la Llar deixa el pati de l'escola i es farà a la plaça de Sant Pere

L'entitat ha fet una enquesta interna i la resposta ha estat clara, volen fer la seva Patum a l'escenari principal de la festa

Salt de turcs i cavallets a la Patum de la Llar a la plaça de Sant Pere, aquest Corpus

Salt de turcs i cavallets a la Patum de la Llar a la plaça de Sant Pere, aquest Corpus / Arxiu/Eduard Vega

La Patum de La Llar saltarà d'ara en endavant a la plaça de Sant Pere. Aquest Corpus els alumnes de l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt i els usuaris dels serveis de la Fundació la Llar van fer Patum a la plaça en motiu del 50è aniversari. Va ser un èxit i ja no volen tornar al pati de l'escola. Es volen quedar a la plaça. Així ho ha constatat una enquesta interna de l'entitat per valorar si organitzadors i participants veuen de bon ull mantenir la seva Patum a l'escenari de la festa berguedana. El sí ha estat rotund, segons ha comentat Cecília Camprubí, presidenta de la Fundació la Llar.

Tot que Camprubí ha volgut ser prudent a l'hora d'anunciar la continuïtat de la Patum de la Llar a la plaça de Sant Pere, pel fet que "n'hem d'acabar de parlar amb l'Ajuntament, que és qui té l'última paraula", l'alcalde Ivan Sànchez, no ha dubtat ni un moment a celebrar la decisió de la Llar: "Estem contentíssims que la Patum de la Llar es pugui fer cada any a la plaça. És una Patum més", ha dit en declaracions a Regió7. De fet, l'alcalde ja va deixar clar durant la celebració de la Patum de la Llar, el dimarts de la setmana de Corpus, que l'aposta era que es quedés a la plaça i que l'Ajuntament de Berga posarà les facilitats que calgui.

La Patum de la Llar compta amb la participació activa d'una seixantena de nois i noies amb diversitat funcional, i mou moltes persones que s'impliquen en la festa. Tal com ha recordat Cecília Camprubí, "a nivell de festa popular no hi n'hi cap altre que tingui un implicació tan gran i directa d'un col·lectiu com el nostre. Té molt mèrit i molt valor per a la inclusió".