Les peticions de beques menjador per al curs que ve al Berguedà creixen un 12%

El Consell Comarcal del Berguedà ha rebut 850 peticions d'ajuts econòmics per als dinars d'escolars

Alumnes en una aula

Alumnes en una aula / Arxiu

Redacció

Les peticions de beques de menjador escolar per al curs que ve, 2023-2024, han crescut un 12% al Berguedà respecte el curs 2022-2023, i un 23,73% respecte el 2021-2022. Enguany i fins al període ordinari establert per fer les peticions, el Consell Comarcal del Berguedà ha rebut un total de 850 peticions. El 2022 van ser 759 i el 2021, 687.

Es preveu que la quantitat d’ajuts de menjador que es donaran pel pròxim curs escolar augmenti considerablement, ja que s’han introduït nous barems de renda que facilitaran l’accés a nous alumnes i en altres casos el percentatge canviarà d’un 70% al 100% d’ajut. El 2021-2022 es van destinar 447.707 euros amb ajudes per als menjadors escolars, i el curs passat, es van atorgar 536.000 d’euros.

També s’estan tramitant 403 sol·licituds d’ajudes de menjador i servei de transport per aquell alumnat que viu en municipis que no tenen centre educatiu i s’ha de desplaçar a fora del seu municipi de residència.

Procés de revisió

Un cop rebudes les peticions, ara s’obre un procés de revisió de les sol·licituds que finalitzarà el mes de setembre amb la resolució definitiva de les beques abans de l’inici del nou curs escolar.

El període de reclamacions es podrà fer del 12 al 26 de setembre per aquelles sol·licituds que s’hagin pogut resoldre abans de l’inici del curs escolar. Les sol·licituds resoltes a partir de l’inici del curs escolar tindran deu dies hàbils per realitzar la reclamació, a partir del dia de la publicació de la resolució a l’e-tauler.

El termini ordinari per presentar les sol·licituds va finalitzar el dia 31 de maig. A partir de l’1 juny s’han pogut continuar presentant sol·licituds sobrevingudes, ja que la convocatòria queda oberta durant tot el curs escolar. No obstant això, tindran prioritat en la resolució, les sol·licituds presentades dins el termini ordinari.

Beques per estudis postobligatoris

D'altra banda, l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà ha gestionat 1.718 peticions d’informació per les beques d’estudis postobligatoris. I s’han tramitat 639 beques. També 211 que no s’han acabat directament des del servei i ho han fet les famílies perquè faltava alguna dada. En total, l’Oficina Jove del Berguedà ha atès 2.568 tràmits sobre beques d’estudis postobligatoris entre les informacions i els tràmits.