L'Ajuntament de Berga es compromet a fer una modificació urbanística al sector del Cine Catalunya

L'equipament que compraran els castellers es veia afectat per l'esponjament del carrer Puig-reig, una actuació que va quedar suspesa

Entrada del Cine Catalunya de Berga, al carrer Major

Entrada del Cine Catalunya de Berga, al carrer Major / Arxiu/Àlex Guerrero

La compra del Cine Catalunya de Berga per part de la colla castellera requereix una prèvia modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per poder optar a subvencions, ja que amb el POUM aprovat a principis dels anys 2000, i encara vigent, una part de l'equipament quedava afectat per l'eixamplament del carrer Puig-reig (que uneix el carrer Major amb la plaça de les Cols). El cine ocupa aquest espai i l'esponjament del carrer contemplava enderrocar una part de l'edifici. L'oposició veïnal, amb al·legacions incloses, van fer aturar el projecte.

L'actual equip de govern (CUP i ERC) no ha cregut mai en aquesta actuació d'esponjar el carrer Puig-reig i la voluntat és fer una modificació parcial del pla urbanístic de la zona. La intenció, segons ha dit l'alcalde, Ivan Sànchez, és començar-hi a treballar en els pròxims mesos: "És un tema que posarem sobre la taula i que tirarem endavant, penso, amb el vistiplau de tots els grups a l'Ajuntament".

Ivan Sànchez ha explicat que la voluntat és fer una modificació puntual del POUM que permeti als Castellers de Berga comprar un edifici sense cap mena d'afectació i, a més, amb els usos definits. En aquest sentit, segons l'alcalde, la modificació parcial també inclourà el canvi d'usos d'altres locals del carrer Major i d'altres punts del barri vell de Berga: "L'objectiu és posar facilitats perquè locals tancats puguin tornar a obrir com a negocis".

L'alcalde ha advertit que és un procés complex i que es pot allargar, però confia que en un termini de dos anys pugui estar resolt. D'altra banda, ha aplaudit la decisió dels Castellers de Berga de tirar endavant la compra del cine, el seu local d'assaig, i els ha allargat la mà per a "tot allò que necessitin". El consistori està disposat a contribuir-hi amb ajuda tècnica i econòmica.