33a Fira del Bolet i del Boletaire: La Pobla de Lillet dona el tret de sortida a les festes del bolet

Pesada de bolets i ballets ala plaça, l’any passat | ARXIU/OSCAR BAYONA

Pesada de bolets i ballets ala plaça, l’any passat | ARXIU/OSCAR BAYONA / redacció. berga

Redacció

La Pobla de Lillet celebra aquest proper cap de setmana la 33a Fira del Bolet i del Boletaire, amb el bolet com a reclam per captar visitants al poble. Tot i que la temporada de bolets al Berguedà ha començat fluixa, les pluges dels últims dies estan començant a donar els primers fruits i els organitzadors confien que hi haurà bolets.

La fira i mercat del bolet omplirà de parades de bolets i productes alimentaris i artesans el centre del poble durant tot el cap de setmana, amb actes diversos que completaran les jornades.

Dissabte al matí, taller de treballs manuals per als més petits. Al migdia, Cassoleta del boletaire, amb tastos gastronòmics, i cercavila gegantera. A la tarda, al pavelló, concurs de plats cuinats amb bolets, i també versió infantil. I al vespre, el Tasta’n Músic per degustar tapes i vins maridat amb concerts en directe de The Swimming Boys Jazz Quartet i Funky Souls.

Diumenge, exposició micològica durant tot el dia a la plaça del Molí, concurs del boletaire al migdia a la plaça de l’Ajuntament, després de ballets i danses a càrrec de l’Esbart Cadí, i també hi haurà la Cassoleta del Boletaire. A les 2 del migdia, dinar del boletaire al pavelló de la Pobla, amb un menú de 20 euros (els tiquets s’han de comprar anticipadament durant la Cassoleta del dissabte o el diumenge).