Gironella constitueix el Consell d’Infants d'aquest curs escolar

Alumnat de 5è i 6è de primària trien un o diversos projectes adreçats a nens i joves per un valor total de 6.000 euros i el fan realitat

Membres del consell d'infants i alumnes de 5è i 6è de primària de Gironella

Membres del consell d'infants i alumnes de 5è i 6è de primària de Gironella / Ajuntament de Gironella

Redacció

Gironella ja disposa del Consell d'Infants per aquest curs escolar 2023-2024, format per alumnat de 5è i 6è de primària de l’Escola de Gironella, l’Escola Sant Marc de Cal Bassacs i la FEDAC Gironella.

Aquest òrgan és l’encarregat d’escollir projectes adreçats a infants de 0 a 12 anys i desenvolupar-los perquè es converteixin en una realitat. Lurdes Roset, regidora d’Ensenyament, ha explicat que en els sis anys de vida del consell han sorgit projectes com l’skatepark, els circuits d’orientació, el room escape "El secret de la torre", i, entre d'altres, els camins escolars.

Els consellers i conselleres, que són 12, es reuniran mensualment a la sala de plens de l’Ajuntament de Gironella amb la regidora d’Ensenyament i si s’escau, algun tècnic municipal o una persona experta en la temàtica del projecte escollit. Al llarg del curs hauran d’escollir un o diversos projectes adreçats a infants per un valor total de 6.000 euros i fer-los realitat.

Els membres del consell d’infants són escollits per l’alumnat de cada classe i es mantenen al càrrec durant dos cursos (5è i 6è de primària) i, per tant, cada any, entren 6 infants nous al càrrec. Els i les representants d’aquest curs són: Jordi Costa, Luca Peruga, Ona Casals, Arlet Dalmau, Marc Tatjer, Miquel Serra, Gerard Salada, Abraham Calvo, Ton Comellas, Eloi Insa, Mar Montenegro i Martina Guerrero.