Bruixes, amulets i carbasses en la fira L’Encant de les Ànimes de Berga

El temps no va acompanyar la tercera edició de la iniciativa celebrada al barri vell del municipi

Parades de la fira en un dels carrers del barri vell  | AJUNTAMENT DE BERGA

Parades de la fira en un dels carrers del barri vell | AJUNTAMENT DE BERGA / Ester Puigdellívol/redacció. berga

Ester Puigdellívol/Redacció. Berga

El barri vell de Berga va acollir, ahir, la tercera edició de la fira L’Encant de les Ànimes, amb parades d’antiguitats, brocanters, essències, teràpies naturals, remeis i, com a novetat d’enguany, esoterisme. Els visitants hi van trobar productes relacionats amb l’astrologia, la sort i la mort.

El taller per esculpir cares en carbasses i naps | AJUNTAMENT DE BERGA

El taller per esculpir cares en carbasses i naps | AJUNTAMENT DE BERGA / Ester Puigdellívol/redacció. berga

La meteorologia va perjudicar la fira pel que fa a l’assistència de públic. Les gotes que van caure al migdia van fer que hi hagués menys moviment a l’espai firal. Tot i això, la temàtica va agradar. Les persones a qui no va espantar el mal temps van parar molta atenció a les parades esotèriques, d’antiguitats i de remeis naturals. Llibres de diferents temàtiques, figures artesanes, articles de segona mà, amulets de la sort i figures relacionades amb l’esoterisme són alguns dels productes que oferien els paradistes.

Perico Raspa, un d’ells, venia antiguitats relacionades amb l’espiritualitat, com ara unes figures de personatges espirituals, una balança i bruixes de diferents tipus. Així mateix, la seva parada també oferia objectes relacionats amb la mort, com caps de vaques transformats amb diferents estils perquè «la gent tingui una altra visió de la mort», va explicar.

Un altre pol d’atracció va ser la parada de la plaça de Sant Pere dedicada exclusivament a la venda de llibres antics, que van atraure l’atenció dels vianants, que, tot i la pluja i el fred, van aturar-se per mirar entre la varietat de novel·les que s’oferien.

El producte estrella

En moltes de les parades hi havia objectes per atreure la bona sort, que es van convertir en el producte estrella de la mostra. Moltes persones s’hi van acostar i s’hi van interessar. Pedres, braçalets i figuretes van ser les protagonistes de la fira L’Encant de les Ànimes, emmarcada en els actes de la Trilogia de la Mort que s’ha fet durant tota una setmana a Berga amb visites guiades al cementiri i altres propostes.

Durant la fira, que es va poder visitar fins a les 11 de la nit, infants i adults van esculpir cares en carbasses i naps per col·locar-hi espelmes. Una antiga tradició que consistia a construir llanternes amb arrels comestibles per allunyar mals esperits per Tots Sants.