Berga arrenca la campanya de Nadal amb l’encesa dels dos avets i l’enllumenat de la ciutat

El govern de Berga destina entre 30.000 i 40.000 en la il·luminació i decoració nadalenca

Encesa de llums amb la Banda de l’Escola de Música

Encesa de llums amb la Banda de l’Escola de Música / Ajuntament de berga

Berga ha arrencat la campanya nadalenca amb l’encesa dels llums dels avets i dels que s’han col·locat a carrers i places de Berga. L'acte s'ha fet aquest divendres a les 7 de la tarda a la plaça Sant Pere, amb la participació de la Banda de l'Escola de Música de Berga.

En la roda de premsa prèvia a l'encesa, la regidora de Promoció Econòmica, Ermínia Altarriba, va agrair «la col·laboració del comerç i les entitats veïnals per fer que els carrers estiguin més il·luminats i que els berguedans puguem gaudir d’unes festes més atractives».També va comentar que els arbres naturals de 12 i 13 metres estan ubicats al costat dels eixos comercials (plaça de Sant Pere i a la plaça de la Creu de Berga)«per tal de fer més agradable el passeig, dinamitzar el comerç local i afavorir la compra de proximitat, deixant la mínima empremta ambiental possible».

Encesa de llums amb la Banda de l’Escola de Música, aquest divendres

Encesa de llums amb la Banda de l’Escola de Música, aquest divendres / Ajuntament de berga

El govern de Berga, segons la regidora Ermínia Altarriba, destina entre 30.000 i 40.000 en la il·luminació i decoració nadalenca, un pressupost similar al de l’any passat, així com el tipus de llums i la distribució pels principals carrers de la ciutat.

Dos arbres sostenibles

Provinents de la Pobla de Lillet, els dos arbres es trobaven en boscos de titularitat pública gestionats per la mancomunitat. El seu president, Moisès Masanas, que a més és el regidor de Transició Energètica a l’Ajuntament de Berga, ha posat èmfasi en la gestió forestal sostenible: «Una part de l’arbrat s’utilitzarà per a un projecte d’estella forestal i l’altra per a la valorització de la fusta. Volem fer que Nadal sigui una part més de la nostra idea de ciutat sostenible». 

Un cop acabada la campanya de Nadal, els arbres es traslladaran a la serradora de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa. Les puntes i una part del tronc es convertiran en energia, mentre que la resta del tronc es destinarà a usos de fusta per a serra i es fabricarà algun element de mobiliari urbà. Les copes dels arbres es retornaran al bosc per afavorir la incorporació de matèria orgànica al sòl.