La Nou de Berguedà es planteja barrar el pas als turistes que utilitzen un camí del poble per evitar cues a la C-16

Centenars de vehicles han tornat a col·lapsar el municipi aquest pont de la Puríssima i els veïns n'estan tips

Alguns turistes decideixen passar per la carretera de La Nou a Vilada, de poc més de tres quilomètres i mig d'amplada

Alguns turistes decideixen passar per la carretera de La Nou a Vilada, de poc més de tres quilomètres i mig d'amplada / ACN/Nia Escolà

Nia Escolà (ACN)

"Aquest dijous ha estat apoteòsic. Mai havíem vist tants cotxes passar per aquest camí, ens col·lapsen el poble i n'estem tips". L'alcalde de la Nou de Berguedà, Josep Maria Peixó, relata així com la picaresca dels turistes de la Cerdanya per evitar cues a la C-16 els ha tornat a indignar aquest pont de la Puríssima. Centenars de vehicles van utilitzar la via aquest dimecres i la carretera va quedar del tot col·lapsada des de primera hora del matí fins al vespre. La situació es repeteix cada cap de setmana, però s'accentua especialment durant la temporada de neu.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament es planteja barrar el pas i obrir el camí només per als veïns. "És l'única opció que ens queda si ningú fa res per ajudar-nos", lamenta l'alcalde.

El camí que utilitzen els turistes és una via que comunica la Nou de Berguedà amb Vilada. La fan servir per estalviar-se les cues a la C-16, però segons l'alcalde de la Nou els serveix de poc perquè després s'han de tornar a incorporar a l'autovia i formen noves cues. Això deixa aïllats els veïns de la Nou de Berguedà, que si volen sortir del poble també han de patir les inacabables cues que formen els qui han fet la picaresca.

A més, el camí és una carretera asfaltada, però molt estreta, de poc més de tres metres d'amplada i, segons explica l'alcalde, hi ha vehicles que tenen problemes per passar si coincideixen amb un altre cotxe en contra direcció. L'alcalde assegura que barrar el pas és l'única opció que els queda, tot i que sap que això els hi pot comportar problemes.

Més pobles afectats

La picaresca dels turistes no només afecta la Nou de Berguedà, sinó que la situació també es repeteix a Berga, on col·lapsen tot el centre de la ciutat, Cercs o Guardiola de Berguedà, al nord de la comarca.

TEMES