Operació sortida del Pont de la Puríssima: jornada de col·lapse a la C-16 des d'abans de Berga fins a Cercs

A les 15 h d'aquest dimecres ja havien sortit de l'àrea metropolitana el 90% dels vehicles previstos, 460.000 en total

Cues quilòmetriques a la C-16, a Cercs, aquest dimecres al migdia

Maria Àngels Canudas

Alba Díaz

Alba Díaz

Nova jornada d'operació sortida i nova jornada de retencions quilomètriques a la C-16. Com ja va passar ahir, dimarts, aquest dimecres, dia fort de desplaçaments pel festiu de la Puríssima, s'han repetit les cues a l'Eix del Llobregat, on a mig matí s'ha registrat fins a 12 quilòmetres de cotxes aturats en sentit nord, cap a la Cerdanya, des d'abans de Berga i fins a Cercs. A les 17.30 h, la cua encara era d'uns 11 quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit (STC), que també informava de 3,5 quilòmetres de retencions a la C-162, entre Alp i Fontanals de Cerdanya. Per fer el tram Berga-Puigcerdà es podia tardar uns 90 minuts.

En total, Trànsit calcula que entre el migdia d'ahir, dimarts, i avui, dimecres, hauran sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona uns 460.000 automòbils, un 90% dels quals ja ho havia fet a les 15 h d'avui.

Pel que fa a la resta d'afectacions a la xarxa de carreteres de Catalunya, aquestes s'han concentrat al llarg del matí a l’AP-7, entre Mollet del Vallès i la Roca i entre Sant Celoni i la Jonquera, en sentit nord; a l’N-145 a Valls de Valira, i a la C-17, entre Lliçà de Vall i l’Ametlla del Vallès.

Amb motiu d'aquest llarg pont, Trànsit ha desplegat un dispositiu especial, que es va iniciar ahir a les 15 hores i que finalitzarà diumenge a la mitjanit i que preveu el desplegament de gairebé 1.800 agents dels Mossos d'Esquadra i uns 1.600 controls policials.