La cavalcada de Berga descobrirà «La fàbrica dels regals»

Melcior, Gaspar i Baltasar tindran una rebuda màgica i teatral amb l’estrena d’un espectacle breu que a causa de la previsió meteorològica es farà a l'església de Santa Eulàlia, i no a la plaça de la Creu com estava previst

El Rei Gaspar i patges saludant a nens i nenes, l’any passat

El Rei Gaspar i patges saludant a nens i nenes, l’any passat / Ajuntament de Berga

La cavalcada de Reis de Berga incorpora enguany l’espectacle «La fàbrica dels regals», un muntatge teatral breu que s'anava a presentar primerament a l’escenari habilitat a la plaça de la Creu, però que a causa de la previsió meteorològica es farà a l'església de Santa Eulàlia. Se’n faran quatre sessions al llarg de la tarda d'aquest divendres (18 h, 18.30 h, 19 h i 19:30h) i l’última coincidirà amb el pas de Melcior, Gaspar i Baltasar, que baixaran de les carrosses i en seran partícips.

El recorregut serà l’habitual (vegeu mapa adjunt), amb sortida a les 5 de la tarda de la plaça Gernika i arribada a la plaça de Sant Pere, on l’alcalde els rebrà, els entregarà les claus i els Reis faran els discursos des del balcó de l’Ajuntament de Berga. Es traduiran en llengua de signes catalana, com ja es va fer l’any passat. Tot seguit, els Reis d’Orient s’instal·laran a la sala de plens per rebre els infants que els vulguin saludar. 

Un centenar de persones formaran part de la comitiva reial. Hi haurà patges i patgesses, portadors i portadores de cofres, ofrenes, estàndards, torxes i carbó. La desfilada estarà encapçalada per l’estel lluminós que guiarà Ses Majestats per l’itinerari establert, mentre que la carrossa del carbó tancarà la comitiva. La Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus amenitzarà la desfilada interpretant diferents peces musicals en directe. També hi haurà una xaranga musical i el grup local de percussió Estimbats, que amenitzarà l’espera del públic que es trobi a la plaça de Sant Pere abans de l’arribada dels Reis d’Orient.

Enguany, és previst repartir uns 400 quilos de caramels sense sucre i sense gluten, així com 90 quilos de carbó de sucre.

En cas de pluja que fes modificar el desenvolupament de la cavalcada o qualsevol dels actes relacionats amb l’arribada dels Reis, l’Ajuntament de Berga comunicarà els canvis a través dels seus canals de comunicació. 

Recorregut de la cavalcada dels Reis de l'Orient a Berg

Recorregut de la cavalcada dels Reis de l'Orient a Berga / Infografia Regió7