La resposta de Juliana Canet al vídeo de l'alcalde de Martorell on la convida a fer de pregonera amb Roger Carandell: "tants detalls, la regidora que no diu ni mu..."

El batlle proposa als locutors de Catalunya Ràdio fer el discurs inaugural de la Festa de la Primavera amb un vídeo que la creadora qualifica de "cinema"

Juliana Canet, Roger Carandell, Elisabeth Plaza i Xavier Fonollosa als seus respectius vídeos

Juliana Canet, Roger Carandell, Elisabeth Plaza i Xavier Fonollosa als seus respectius vídeos / Tiktok @JulianaCanet/Facebook: Xavier Fonollosa

Redacció

Al primer de la sèrie dels polèmics vídeos sobre "els pobles més lletjos del país" dels locutors de Catalunya Ràdio Juliana Canet i Roger Carandell, recomanaven "no anar a Martorell". Aquestes paraules han arribat fins a l'Ajuntament del municipi, i l'alcalde, Xavier Fonollosa, ha ofert als locutors ser pregoners de la Festa de la Primavera amb un clip publicat a les xarxes socials que la creadora ha qualificat de "cinema".

Abans de la publicació del post on els periodistes parlaven sobre Manresa, en què entre altres aspectes, hi deien que a la capital del Bages hi ha una "passa de clamídia", ambdós van exposar la seva opinió sobre Martorell. Per Canet, aquest municipi del Baix Llobregat "és un dels pitjors llocs" on ha estat i, fins i tot, recomana estalviar-s'hi la visita. "És bestial, no hi aneu!", exclama al vídeo. Carandell, considera que tot i que la seva ubicació privilegiada entre Barcelona i Montserrat "convida a muntar-ho bé, ho van fer malament". "L'arquitecte que va pensar el poble no estava concentrat aquell dia", afegeix Canet.

El clip, amb mig milió de reproduccions a TikTok, ha arribat a l'Ajuntament de Martorell, des d'on han decidit respondre amb una proposta. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa (Junts), i la regidora de serveis urbans i via pública, Elisabeth Plaza, han sortit al carrer per gravar un vídeo dirigit a ambdós creadors. El batlle, que és qui parla en tot moment, convida Canet i Carandell a "fer de pregoners a la Fira de Primavera".

"Potser no hi heu vingut, o fa molt de temps que no hi veniu, però Martorell no només és el més lleig, sinó que és un dels més macos", argumenta l'alcalde. Per tal de poder ensenyar el municipi a ambdós creadors i fer-los canviar de pensament, Fonollosa els convida a fer el discurs inaugural de la Fira.

Tot plegat, amb una condició: "volem que feu el pregó després d'haver visitat Martorell, així podeu opinar amb coneixement de causa", afirma el batlle. Després de la proposta, el vídeo clou amb un recull d'imatges del municipi que pretén acostar als usuaris i a ambdós creadors un tast de "com és Martorell".

La resposta de Canet

La proposta ha arribat fins a Canet, que justament aquest dijous va mostrar amb una piulada a X la seva sorpresa per l'impacte que els vídeos han tingut a molts consistoris. "Començo a pensar que no hi ha ningú treballant als ajuntaments d'aquest país, és impressionant la quantitat de feedback de regidors i alcaldes que estic rebent i tot per un vídeo absurd", diu. "No em puc creure que no tingueu cap altra feina", clou.

Minuts després, Canet va citar la piulada on exposava l'allau de comentaris que ha rebut amb el vídeo de l'alcalde i la regidora de Martorell. "Tants detalls, el recull de fotos final, la regidora que no diu ni mu...cinema", va ironitzar la creadora.

Tot plegat, Canet no va tancar la porta a la proposta de l'Ajuntament. "Cap a Martorell", va afegir minuts després com a resposta al tuit un mostrava el vídeo a la seva comunitat. Seran Carandell i Canet els pròxims pregoners de la Fira de la Primavera de Martorell?