Tots els pronòstics es van complir dissabte a la nit. L'olesana Chanel Terrero va marcar a Torí 2022 un punt d'inflexió a la història d'Espanya al festival d'Eurovisió i va posar fi a 27 anys de mals resultats en aconseguir pujar al podi amb una tercera posició. El micròfon de cristall, però, se'l va endur Ucraïna després d'aconseguir 631 punts, la majoria d'ells atorgats pels telespectadors.

Kalush Orchestra amb la cançó Stefania es va imposar en la 66à edició del Festival de la Cançó d'Eurovisió; el Regne Unit i el seu representant, Sam Ryder, van ser segons amb 466 punts; mentre que Chanel va aconseguir el tercer lloc per a Espanya amb 459 punts, una diferència molt petita i la xifra més gran que ha obtingut mai una candidatura espanyola. També és el millor resultat per a un representat de RTVE des del 1995. Així mateix, l'olesana va batre ahir nit un altre rècord: aconseguir que vuit països li atorguessin la puntuació més alta que pot donar cada estat al festival, quelcom que mai havia assolit Espanya dins del certamen.

Acabada la gala, i amb el tercer lloc del podi assegurat, la cantant va marxar del plató al crit de 'Chanelazo' i amb llàgrimes als ulls de l'emoció.

L'olesana va confessar sentir-se molt feliç per aquesta tercera posició: "Em sento molt emocionada, ens sentim superorgullosos de fer el que hem fet sobre l'escenari", va expressar l'artista, que va afegir que ella i el seu equip havien posat "tot el cor i tot l'art" que tenien en l'actuació.

Chanel Terrero: "Ens sentim superorgullosos de fer el que hem fet sobre l'escenari"

Així mateix, Chanel va assegurar que li sembla "preciós" que hagués guanyat Ucraïna, i va emfatitzar que ella i el seu equip han donat suport a la delegació ucraïnesa "des del minut un". "Em semblen increïbles, nosaltres els hem secundat des del minut 1. Són artistes increïbles, així que enhorabona per ells", va afegir.

2 milions de visualitzacions en menys de 24 hores

En una nit marcada per balades, l'artista catalana va explosionar amb el seu tema pop llatí SloMo el pavelló Pala Alpitour de Torí, des d'on es va retransmetre la gala. El vídeo de l'actuació final penjat al perfil oficial del certamen a Youtube ha arribat a acumular 2 milions de reproduccions onze hores després de la celebració del festival.

Chanel ja ho va advertir quan va guanyar la preselecció del país a finals de gener: "Us oferiré un xou, no us decebré". I així ha estat. Actitud ferma, coreografia mil·limetrada, canvis de llum que paraven el temps, especialment en la tornada de la cançó, i una bona dosi de pirotècnia van deixar el públic dempeus des de l'inici fins al final de l'actuació.

Aquells qui van seguir el festival des de casa van veure com l'actuació en conjunt anava acompanyada dels aplaudiments i ovacions de milers d'espectadors que ahir nit van omplir l'estadi Pala Alpitour de Torí per veure la gran final de la 66a edició del festival d'Eurovisió.

Ovació de 1.400 persones a Olesa de Montserrat

A Olesa, 1.400 persones, entre elles familiars i amics de l'artista van seguir la gala en directe al Teatre de la Passió. Els nervis, l'emoció i l'eufòria van ser presents durant tota la nit, especialment durant l'actuació de l'olesana, moment molt ovacionat i ballat pels veïns i veïnes del municipi del Baix Llobregat.

Entre els assistents que van ballar al ritme de SloMo hi havia Jenny Poquet, la professora de dansa de l'artista a l'escola Move On Dance Studio.

42

EN FOTOS | Així ha viscut Olesa de Montserrat l'entrada al podi de Chanel a Eurovisió EP / Reuters / EFE

Ella mateixa ha estat una de les organitzadores de l'acte-retransmissió en el teatre del poble i, poc abans de començar el concurs,va entrevistar sobre l'escenari a Leonor Bergé, l'àvia de Chanel, qui es va mostrar visiblement emocionada al llarg de la nit.

La classificació final

25 actuacions, començant amb República Txeca i acabant per Estònia, han passat aquest dissabte per l'escenari torinès.

Després d'Ucraïna, la segona posició ha estat per al Regne Unit amb 466 punts, Suècia i Sèrbia tanquen el top 5, mentre que Alemanya s'ha emportat el fanalet vermell amb tot just sis punts. Portugal torna al top 10 per primera vegada des de Salvador Sobral amb un novè lloc.

Espanya al top 10 a la història d'Eurovisió

Et pot interessar:

No és la primera vegada que Espanya aconsegueix els primers llocs del certamen. El 1968, la madrilenya Massiel va guanyar Eurovisió a Londres amb 'La, la, la', una cançó de Joan Manuel Serrat, i l'any següent la barcelonina Salomé va revalidar la victòria espanyola des de Madrid amb 'Vivo cantando'. Aquell any, però, hi va haver quatre vencedors, ja que per culpa del sistema de votacions d'aleshores van empatar amb Salomé les representants del Regne Unit, França i els Països Baixos.

Chanel actuarà aquesta tarda en la plaça Major de Madrid

 L'olesana s'unirà aquest diumenge, dia de Sant Isidre, a les festes patronals de la capital actuant al costat del seu equip de ball en l'escenari de la plaça Major, on tindrà lloc el macroesdeveniment musical LOS40 Classic.

L'actuació es produirà després de la processó del patró de la Vila, que surt a les set de la tarda de la Col·legiata de Sant Isidre.

Chanel rebrà el caliu de tots els seus seguidors en la plaça Major, escenari en el qual LOS40 Classic oferirà a les sis de la tarda un recorregut per alguns dels sons més representatius de l'escena nacional en les últimes dècades, de la mà de Nacho Pop, Tam Tam Go i Nena Daconte.

També hi haurà un homenatge al llegendari disc 'London Calling' de The Clash, banda referent del punk internacional, i tampoc faltarà la millor música disco per a ballar amb dues sessions de DJ Classic