La reacció de Beth Rodergas a la seva actuació a Eurovisió 20 anys després: «Al·lucino com la vaig defensar»

La cantant surienca ha estrenat aquest dimarts el documental «Dime, historia de una canción» a RTVE Play

Alba Díaz

Alba Díaz

Feia 20 anys que la cantant surienca Beth Rodergas no interpretava sobre un escenari 'Dime', l'icònic tema amb el qual va representar Espanya l'any 2003 al festival d'Eurovisió. Ni a l'escenari, ni a casa, ni en un bar. "No volia saber res de la cançó ni d'Eurovisió" admet l'artista, que dues dècades després de la seva actuació a Riga (Letònia) ha posat punt final a l'enemistat que mantenia amb la cançó.

"Tot i que tècnicament i vocalment hi ha errors, al·lucino com la vaig defensar" admet l'artista en un vídeo publicat al canal de YouTube d'RTVE on reacciona, vint anys més tard, a la històrica actuació. Rodergas va tornar a interpretar la cançó el passat mes de març a l'escenari de la BCN Eurovision Party. La preparació d'aquesta actuació ha estat enregistrada i documentada a Dime, historia de una canción, un programa original d'RTVE Play que s'ha estrenat aquest dimarts a la plataforma en línia d'RTVE i que ahir es va retransmetre a la 1 de la matinada a La 2.

La producció explica la història darrere del tema amb què la surienca va aconseguir la vuitena posició al certamen eurovisiu i que va ser llançada com a part del seu àlbum debut ‘Otra realidad’. "Per a molta gent Beth es 'Dime' i 'Dime' es Beth i és normal perquè allò va marcar l'inici de la meva carrera" diu l'artista a l'inici del documental per després admetre que "entre la cançó i jo hi ha una relació complicada".

"Per a molta gent Beth es 'Dime' i 'Dime' es Beth i és normal perquè allò va marcar l'inici de la meva carrera"

Beth Rodergas

— cantant

La producció mostra per primera vegada el conflicte de la cantant amb 'Dime' i els motius del seu rebuig a la cançó durant dues dècades. També ofereix una mirada a la indústria de la música i el que implica crear un èxit mundial.