Rajadell ja canta gospel

El Campus ja està en marxa amb una vuitantena de participants | Avui, primer concert amb el grup suec One Nation | La trobada s'allargarà fins diumenge

El primer taller del campus, aquest matí, amb el director Jonas Engström

El primer taller del campus, aquest matí, amb el director Jonas Engström / Catpress

Redacció

Un taller a càrrec del director suec Jonas Engström ha donat aquets matí el tret de sortida a la 17a edició del Campus Gospel de Rajadell. Més de 80 campusines procedents de diferents llocs de l’Estat han assistit a la primera sessió celebrada a l’interior d’una de les sales del castell de Rajadell. El reconegut director suec ha donat les primeres pautes i consells als participants que aquest any tindran l’oportunitat de posar en comú tots els coneixements adquirits durant el cap de setmana al concert de cloenda de diumenge al vespre. Engström és un des directors de cor i compositors més reconeguts de Suècia i aquesta tarda li agafarà el relleu Ezequiel Barrios, actual president de la Asociación Escuela Gospel de Canaries i director musical de Canarias Gospel Choir i Sevilla Gospel Choir. Els campusins comptaran un any més amb músics de primer nivell i tindran l’oportunitat d’assajar en una de les sales del castell de Rajadell, que ofereix una sonoritat molt especial.

 La jornada inicial del Campus Gospel de Rajadell viurà el moment àlgid aquesta nit (22 h) amb el primer concert del festival a càrrec del grup suec One Nation, integrat per una vintena de cantants que barregen la música afroamericana i la tradició coral sueca. Precisament el director Jonas Engström està al capdavant del cor. Els altres dos concerts seran aquest dissabte a la nit (22 h) amb la fusió Gospel Meets Flamenco on els artistes Paula Domínguez i Ramon Escalé portaran damunt l’escenari sons plens de força, alegria, autenticitat de dos mons aparentment allunyats i diumenge a la tarda (19.30 h) amb protagonisme per als Esclat Gospel Singers i els Esclat Gospel Junior, que tindran les veus dels artistes Didier Likeng i Theresa Kis. La cloenda serà única aquest any perquè intervindran també els campusins que interpretaran les cançons del disc Amazing Grace, l’àlbum mític d’Aretha Franklin.

Entrades a la venda

Les entrades per als tres concerts es poden comprar a través de la pàgina web campusgospelrajadell.org en què s’ofereix un abonament per un preu de 36 euros o bé es poden adquirir abans de cada espectacle (15 euros). L’entrada a la plaça s’obre aproximadament una hora abans de cada actuació.

Rajadell es bolca amb el campus

L’Ajuntament de Rajadell es bolca amb el festival i és peça clau per al suport logístic i econòmic de l’esdeveniment. En paral·lel, els veïns i veïnes de Rajadell també col·laboren i acullen en diferents cases les més de 30 persones del cor de Suècia i els altres artistes que participaran en el festival. A més, també col·laboren en altres tasques d’organització del campus.