Groovin' Cat, Glòria Ribera i Trèvol finalistes del Sons de la Mediterrània 2023

La final de la XVI edició del certamen es celebrarà en directe el 5 d'octubre, durant la Fira Mediterrània de Manresa

Els manresans Groovin' Cat actuaran a casa durant la Mediterrània

Els manresans Groovin' Cat actuaran a casa durant la Mediterrània / Imatge promocional

Redacció

La XVI edició del Concurs Sons de la Mediterrània tornarà en directe el dijous 5 d'octubre a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa. Els finalistes d'enguany són els manresans Groovin' Cat, la guissonenca Glòria Ribera i els barcelonins Trèvol. El certamen, organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock amb el suport de la Mediterrània, s'adreça a grups o solistes emergents propostes folk i música d'arrel.

El premi pel vencedor és la gravació, producció i promoció d'un disc en un estudi professional, així com la campanya de publicitat. A més, garanteix la contractació als festivals o cicles folk del 2024 a Catalunya, on es presentarà la proposta original. Aquest any, i com a guanyadors del certamen l'any passat, el quintet de folk i old style Bum Ditty, presentarà el seu nou treball discogràfic durant la fira manresana.

Els tres finalistes

Groovin' Cat és un trio manresà que combina música tradicional catalana amb l'electrònica. D'aquesta manera, experimenten i juguen amb un procés de creació musical que construeix un univers sonor enfocat a la dansa i l'energia.

Glòria Ribera és una diva trash guissonenca que recupera, revisa i remescla temes d'avantguarda. Totes, propostes dels anys vint, amb temàtica canalla i compromesa.

Trèvol és un quartet de joves barcelonins d'entre 18 i 20 anys. Formats a l'ESMUC i a les Colònies de Folk del Pirineu, fusionen música tradicional, folk i gèneres diversos.