Cia. Tarannà | Formada dins de LaCrica, s’estrena amb l’espectacle «Dispers»

«Hem crescut amb LaCrica i el nostre objectiu era poder estrenar al Festivalet de Circ»

Bernat Ferrer, Marc Ene i Sara Villarta formen la Cia. Tarannà | LUANA ROCA PINZÓN

Bernat Ferrer, Marc Ene i Sara Villarta formen la Cia. Tarannà | LUANA ROCA PINZÓN

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Un pas més, i quin pas. Dins de LaCrica, associació manresana de circ, amb seus a Manresa i a Berga, ja es compta amb una companyia professional de circ: Cia. Tarannà, formada per Bernat Ferrer, Marc Ene i Sara Villarta. Tots tres s’han format a LaCrica i ara en són professors i formen part de l’equip de coordinació. A més, durant el darrer any i mig, han creat Dispers, l’espectacle que estrenaran diumenge (12.30 h) a la nau de l’Anònima. «Hem crescut amb LaCrica i el nostre objectiu era estrenar al Festivalet de Circ. Ens fa il·lusió poder-ho fer. A veure si agrada, i podem girar per Catalunya i altres llocs», destaca Ferrer, que quan va començar com a alumne fa 8 anys no pensava pas que estrenaria un espectacle de circ professional: «em va enganxar fort el circ».

Bernat Ferrer, santpedorenc que farà 28 anys d’aquí a poc, i Sara Villarta, manresana de 24 anys, formen un duo de trapezi doble. S’han unit amb Marc Ene Bros (Barcelona, 1979), que és veí de Sant Salvador de Guardiola i especialista en equilibris acrobàtics verticals amb la mà, per a la creació de Dispers, espectacle que ha dirigit Javier Soler, membre fundador i president de LaCrica. Ferrer i Villarta s’estrenen com a professionals del circ amb aquest muntatge, mentre que Ene ja té experiències amb la companyia Chiffeurs, que fa formar el 2014; i la seva participació a Taräb de Fun Dan Mondays.

Per a Dispers van decidir fusionar les tècniques de trapezi doble i equilibris a terra, de manera que van estar mig any entrenant les tècniques entre els tres: «acabem els tres amb trapezi triple i equilibris acrobàtics». El darrer any ja estat de creació de l’espectacle, tant al local de LaCrica, a la sala Sant Domènec, com a l’Anònima, però també a espais amb trajectòria circense com Tub d’Assaig a Terrassa i l’escola que la Cia. Capicua, amb exprofessores de La Crica, té a Osca.

Amb molt d’humor, Dispers presenta tres treballadors d’un magatzem que busquen fer més amena la seva jornada laboral. És una proposta per a tots els públics de la qual «estem molt contents. Creiem que té bona pinta i que hem sabut trobar l’equilibri entre l’espectacle, amb una historieta que s’entén, i moments de més pausa, amb més tècnica. Hem trobat la manera que quedi lligat».