La dissenyadora manresana Miriam Ponsa vesteix la Coral Escriny

El cor santpedorenc engega el curs amb la producció "Jazz'Escriny", que porta aquest diumenge al Kursaal, i un nou vestuari per als concerts

Miriam Ponsa ha dissenyat el vestuari que la coral vestirà als concerts

Miriam Ponsa ha dissenyat el vestuari que la coral vestirà als concerts / Arxiu particular

Redacció

La Coral Escriny enceta un curs ambiciós amb un concert de jazz al Kursaal i estrena de vestuari en un disseny de la manresana Míriam Ponsa en la seva primera experiència vestint un cor musical. La formació de Santpedor, juntament amb Odd Trio i la solista Elisabet Soler, portaran Jazz'Escriny, un repertori de peces de swing, bossa nova, funky i balades en un concert al Kursaal aquest diumenge (18h).

Aquest nou projecte de la Coral Escriny està dirigit per Marc Reguant, amb arranjaments per a cor mixt harmonitzades expressament pel compositor manresà David Martell. Precisament el concert compta amb el suport de la formació musical del Bages, Odd Trio, integrada pel mateix David Martell al piano, Pere Barrera al baix i Xevi Camp a la bateria. També intervé en algunes peces la solista Elisabet Soler. La direcció escènica és d'Enric Llort.

El pianista David Martell i el director de la coral, Marc Reguant

El pianista David Martell i el director de la coral, Marc Reguant / Arxiu particular

 El concert començarà amb una peça estàndard del jazz més tradicional, I got rhythm, una cançó composta per George Gershwin amb lletra d'Ira Gershwin publicada el 1930. Tot seguit una adaptació de la cançó de Nina Simone, My baby just cares for me. Continuarà amb una picada d'ull als musicals amb My Favourite things, My foolish heart, All the tings you are, Dream a little dream of me, Moon River.

I també peces tan conegudes com Night and day de Cole Porter, La Mer de Charles Trenet, Fly me to the moon que va popularitzar Frank Sinatra, Sir Duke de Steve Wonder, Satin Dall de Duke Ellington, així com un popurri de bossa nova. Martell, autor dels arranjaments musicals, assegura que "es tracta d'un concert amb peces molt conegudes, molt de ritme i que pensem que a la gent li agradarà". De fet Martell explica que ha estat un repte perquè "son peces que han cantat grans solistes com Billie Holliday i Frank Sinatra, que es poden harmonitzar per a moltes veus, i portar-ho al Kursaal ens fa molta il·lusió perquè representa la culminació del treball fet".

El cor de Santpedor ha reprès els assajos després de l'aturada de vacances per a ultimar els detalls d'aquet concert i ho ha fet amb importants novetats. La primera és tornar a assajar al seu local social després d'haver usat durant els darrers dos anys espais alternatius arran de la pandèmia. Per poder tornar a l'antic espai s'hi han fet obres que permeten encabir els gairebé 60 cantaires del cor.

Estrena de vestuari dissenyat per Miriam Ponsa expressament per a l'Escriny

La segona novetat és que aquest cor amb més de 50 anys d'història estrena vestuari. La prestigiosa dissenyadora manresana Míriam Ponsa ha col·laborat amb la Coral Escriny en el disseny del vestuari que a partir d'aquest proper diumenge dia 17 de setembre portaran als concerts.

Míriam Ponsa s'ha implicat molt en aquest projecte. Ha estat la seva primera incursió en el disseny d'un vestuari per a una formació coral. La voluntat en el procés creatiu era reforçar el concepte que "la protagonista és la veu del cor i el vestuari és més un complement que no un element que tingui notorietat. Per tant el vestuari havia d'acompanyar però no distreure". Un dels principals objectius de Ponsa era per tant que el vestuari no fos cridaner sinó que eminentment fos "neutre, amable i que ajudés a unificar el grup, tant homes com dones, sense diferències d'edat o tipologia. Per això té el mateix teixit i color per a totes i tots. El més diferencial és que les noies porten un peto que no és una peça que es faci servir normalment en coral i aquest és un tret diferencial que em fa il·lusió". Diumenge dia 17 el Kursaal serà escenari d'aquesta estrena. 

 

Concert al País Basc i al Palau de la Música entre altres projectes

Després del concert al Kursaal, la coral es prepararà per a viatjar al País Basc on farà un concert a mitjans d'octubre, continuarà amb el tradicional concert de Nadal però amb nous formats, i també té prevista una col·laboració amb l'Orfeó Català que li comportarà nous concerts a l'auditori del Convent de Santpedor i al Palau de la Música Catalana. Per a l'estiu del 2024 la coral vol empènyer una nova producció pròpia com ja ha fet en els darrers anys en col·laboracions amb autors de renom com Manel Camp, Viviana Salisi o ara amb David Martell.