Santi i Alba Careta protagonitzen la celebració dels 15 anys d'un oasi de la cultura al Bages

El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat el Forn de la Calç, de Calders, ha festejat el seu quinze aniversari amb una seixantena de persones

Helena Carbonell

Helena Carbonell

"Encara no tenim la majoria d'edat, però que un centre de cultura arribi als quinze anys és una fita molt important", així inaugurava la directora del Centre d'Art i Sostenibilitat El Forn de la Calç de Calders, Roser Oduber, el concert per celebrar que fa quinze anys va néixer el projecte que combina temes mediambientals i artístics, a més de ser una residència d'artistes internacional.

Els protagonistes de la vetllada han estat els germans Santi i Alba Careta, que durant poc més d'una hora han interpretat un recull ben variat, han tocat des de cançons de bressol a clàssics de la cançó catalana passant per temes propis.

Una seixantena de persones han acudit a la cita, el públic ha estat sobretot familiar, tot i que també hi havia gent jove. Conxita Espuny és veïna d'Artés i està molt contenta que aquest centre compti amb una trajectòria tan sòlida perquè "és molt complicat trobar actes culturals a prop de casa". Hi ha anat caminant perquè creu que arribar fins allà en cotxe li sabria "molt greu".

Aquesta celebració s'ha emmarcat dins unes jornades que porten per títol Clima. Pedra i aigua. Camins de resiliència, que va començar el 21 d'octubre i acabarà el 2 de desembre. Roser Oduber explica que quan s'hagin fet tots els actes que s'hi engloben "s'haurà de fer una valoració, tant per la petjada ecològica que hagin pogut generar com que s'ha pogut transmetre".

La directora del centre estava visiblement orgullosa i emocionada d'arribar a celebrar els quinze anys d'allò que va néixer com una forma d'unir la creació contemporània i la consciència mediambiental.

Creu que un dels punts clau per arribar fins aquí ha estat la combinació de patrimoni i cultura. "Hi ha gent que ve atreta pel patrimoni miner dels forns de calç que vam restaurar i hi ha persones que ho descobreixen atrets pel centre", explica. Pensa que són dos elements que fan "molt bona combinació".

Explica que "amb els anys el públic s'ha anat diversificant molt". Recorda que "la gent que venia al principi eren militants i persones molt conscienciades" i celebra que actualment la gent que s'hi acosta formen "un públic molt més homogeni".

Subscriu-te per seguir llegint