"Comença una nova era." Amb aquest contundent missatge acompanyat d'una data, La Clandestina, la sala que prendrà relleu a la ja desapareguda Stroika, ha definit a Instagram l'inici de l'etapa que estan a punt de començar. El nou espai d'oci nocturn de la capital del Bages ja ho té tot a punt per apujar les persianes de forma imminent, tal com ha deixat entreveure en les últimes publicacions a les xarxes. I, segons ha pogut confirmar aquest diari, el local, ara gestionat pel grup Ítaca, obrirà el 9 de desembre.

Pràcticament quatre mesos després del tancament de l'emblemàtica sala, l'espai es prepara per encetar una nova etapa de forma imminent. La nova proposta d'oci nocturn del grup Ítaca s'estrenarà aquesta setmana i s'ha batejat amb el nom de "La Clandestina", segons han confirmat els nous gestors a aquest diari. La marca ja compta amb logotip identificatiu, que estarà format pel nom de la sala, un quadrat amb una C i línies que s'hi superposen a l'interior.

El logotip de La Clandestina, la sala que s'obre en substitució de l'antiga Stroika Arxiu particular

Stroika, la sala de concerts de referència a Manresa situada al número 17 de l’avinguda dels Dolors, va tancar a final d’agost una primera etapa de 13 anys. S’acabava la gestió en solitari del grup propietari de la marca, Potenkim Events SL i s’estrenava una aliança amb el grup Ítaca que, finalment, s’ha quedat el negoci.

El 16 de novembre, l'exterior de la nova sala va patir un canvi radical d'imatge. Llavors, va retirar-se l'emblemàtic logotip de l'edifici i va substituir-se per dues lones. La primera, incloïa el logotip XXX Clandestins i, la segona, la frase "I tu, què mires?", amb una imatge de l'influencer manresà Àlex Tous.

De fet, va ser en una publicació a Instagram també protagonitzada pel creador de continguts bagenc on la sala suggeria per primera vegada que el 9 de desembre es convertiria en la data d'inici d'"una nova era".