Stroika, una sala de concerts que ha estat referent durant 13 anys

Des de la seva inauguració, l'espai ha aplegat concerts com els de Catarres, Mägo de Oz i Manu Chao

Inauguració de la sala Stroika el 21 d'octubre del 2010

Inauguració de la sala Stroika el 21 d'octubre del 2010 / Arxiu / Salvador Redó

Redacció

Després de set mesos d’obres i dos anys des que s’havia iniciat el projecte, la sala Stroika, amb un cost de 1.300.000 euros i 1.350 metres quadrats, s’inaugurava el 21 d’octubre del 2010 amb un aforament de 800 persones i la intenció de ser un espai de referència per als directes a la ciutat (té un escenari de 80 metres quadrats), a més d’alternar aquest ús amb el de discoteca.

Stroika ha alternat des del seu inicia una programació de gestió estrictament privada amb un ús en part públic a través del conveni entre Propagandapel Fet!, Generalitat i Ajuntament per al projecte de la Casa de la Música, una iniciativa nascuda a la capital del Bages el 2008 per promoure la música tant en el vessant concertístic com en el de formació.

Primer dia d'obertura d'Stroika, a l'esquerra, i una imatge recent del cartell "I tu, què mires?" que substitueix al logotip de la sala, a la dreta

Primer dia d'obertura d'Stroika, a l'esquerra, i una imatge recent del cartell "I tu, què mires?" que substitueix al logotip de la sala, a la dreta / Arxiu / Mireia Arso

Des de la seva inauguració, l'espai ha aplegat concerts de bandes catalanes com Catarres, Txarango i Oques Grasses. Al 2011 també hi van passar els madrilenys Mägo de Oz. Fa un any, el maig del 2022, l'espai va acollir el concert del cantant francoespanyol, Manu Chao.

TEMES