Visuals 2023: De la feminitat al curt musical

"Marrana i sensible", dirigit per Mònica Fornells, i "Mai s’ha trencat del tot", de Pau Bösch Torra i Júlia Collado (Iris Deco), s'estrenen aquest dissabte a l'Espai Plana de l'Om

Fotograma del treball dirigit per Mònica Fornells i intepretat per Paula Vicente Mascó

Fotograma del treball dirigit per Mònica Fornells i intepretat per Paula Vicente Mascó

Redacció

L’Espai Plana de l’Om de Manresa acollirà aquest dissabte, a les 12 del migdia, una nova edició del projecte Visuals, amb l’estrena de dos treballs: Marrana i sensible, dirigit per Mònica Fornells, i Mai s’ha trencat del tot, de Pau BöschJúlia Collado (Iris Deco).

Visuals és un projecte de l’Ajuntament de Manresa i Cineclub Manresa que es va iniciar el 2008 per donar impuls a la creació audiovisual de la ciutat i consolidar, a llarg termini, una xarxa de professionals locals. La iniciativa ha contribuït a enxarxar persones que es volen dedicar a l’audiovisual. De les 15 edicions, n’han sortit 40 treballs, alguns dels quals han tingut un recorregut posterior.

Monica Fornells dirigeix "Marrana i sensible"

Monica Fornells dirigeix "Marrana i sensible" / Arxiu particular

Marrana i sensible és fruit d’un desenvolupament creatiu i col·laboratiu, esdevenint un assaig audiovisual on s’explora l’espectre de la feminitat en l’era del mem postmodern. Amb aquest treball s’instaura un espai performatiu que ens guia a través d’un bucle d’accions, en aparença serenes, però que, a mesura que evoluciona la peça, porten la protagonista a l’extrem de les seves emocions, provocant el deteriorament tant del seu estat mental com de l’entorn que l’envolta. Marrana i sensible té la participació de Mònica Fornells (directora), Paula Vicente Mascó (actriu), Aeria - Mar Vilà (música), Berta Prieto, Gemma Prunés i Marta Mojal.

Iris Deco

Iris Deco / Arxiu particular

Pau Bösch

Pau Bösch / Arxiu particular

Mai s’ha trencat del tot és un curt musical en què Iris Deco passa per una etapa de transformació, on s’acomiada de tot allò antic i emprèn un viatge cap a un lloc desconegut. Aquest procés és narrat al llarg de tres cançons, que juntament amb l’univers particular on es troba la cantant conformen aquest treball audiovisual. El projecte va ser concebut entre Pau Bösch Torra i Júlia Collado Riu, que van escriure’n el guió conjuntament. A partir d’aquí, van donar-li forma des dels seus respectius àmbits (audiovisual i musical) en un procés de diàleg constant. El treball s’ha rodat a la Fàbrica Nova.

Iris Deco a "Mai s’ha trencat del tot"

Iris Deco a "Mai s’ha trencat del tot" / Imatge promocional