Aquest cap de setmana se celebra la Fira de l'Ascensió a Manresa

Balls tradicionals, jocs i ple de parades artesanals amb productes de qualitat i proximitat

Visitants durant la Fira de l'Ascenció de 2022

Visitants durant la Fira de l'Ascenció de 2022 / Oscar Bayona

Redacció

L'artesania és un art únic i irrepetible, ja que tot el que es construeix o produeix està fet a mà i això abans i ara continua tenint un valor afegit: hores de treball, detalls minuciosos, personalitzacions i tot, sense res més que la imaginació, les eines necessàries i el teu temps, però la producció és única i no trobaràs res igual.

Aquesta fira està adreçada a artesans de tots els sectors i això fa que ens trobem amb una fira amb un munt de productes diversos, des d'art decoratiu a art alimentari, per exemple. Els productes fets a mà tenen una qualitat única. Els amants del menjar, per exemple, gaudiran d'embotits i formatges tradicionals o de plats típics casolans. I els amants de la tradició, trobaran articles de tota la vida amb oficis artesans o grans professionals artístics demostrant els seus dots creatius.

La fira de l'Ascensió se celebrarà des del pròxim divendres 26 de maig fins al diumenge 28

La fira, d'accés gratuït, estarà organitzada per UBIC (la Unió de Botiguers i comerciants de Manresa) i a part de portar l'artesania, també oferirà cultura tradicional a través de ballades, castellers i jocs pels més menuts. La plaça de Sant Domènec i el Passeig Pere III seran els protagonistes de la fira. En el marc de la fira, el comerç obrirà també el diumenge i sorteja 6.000 euros entre els seus clients.

En aquesta edició, la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa estrenarà un espai pels seus associats al centre dedicat a la mostra i venda dels productes estrella. Serà a Crist Rei el diumenge 28. Aquest espai conviurà amb els tradicionals artesans i jocs que es col·loquen al Passeig Pere III.  

Alguns dels actes

El diumenge a les 12 h a la plana de l’Om els Tirallongues de Manresa celebraran la seva diada castellera de maig, amb la participació dels Maduixots de l’Alt Maresme i els Castellers de Santpedor.

I també el diumenge, tant al matí com a la tarda, a la plaça Major, tindrà lloc la I Roda d’Esbarts Catalonia Cossos de Dansa. A les 12 h hi haurà actuacions dels esbarts Rosa d’Abril de Castellterçol, Esbart Sant Genís de Taradell i l’amfitrió, l’Esbart Dansaires Manresans. I a les 17.30 h, el Grup Dansa Cor de Catalunya actuarà amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i l’Esbart Monistrol Dansaire de Monistrol de Montserrat.

A més a més, les associacions de comerciants de carrers més cèntrics se sumen a la fira amb actes i decoració de carrers. L’Associació de Comerciants del Carrer Guimerà, juntament amb l’Associació de Veïns del Passeig i Rodalies han decorat els balcons del carrer amb garlandes fetes pels mateixos veïns. El carrer del Born i el carrer Nou es cobriran amb una decoració aèria i el carrer Urgell farà una aposta per una creació més artística. Pel que fa al carrer Sobrerroca, plaça Major i voltants s’organitzarà un tast de cerveses amb actuació musical el dissabte a la tarda.

Bus a 1 euro i ofertes d’aparcament

Per tal de facilitar la mobilitat a la zona central de la ciutat, el bus costarà 1 euro durant tot el cap de setmana. Per altra banda, alguns aparcaments de la ciutat ofereixen preus d’aparcament especials per visitar la Fira. En el cas del de la Seu, estrena una nova tarifa de 5 euros per aparcar fins a 8 hores.