Sor Lucía, sense toca, sorprèn a «Cuentos Chinos» de Telecinco: «Podem veure el cabell, cap problema»

La religiosa va visitar dilluns el programa presentat per Jorge Javier Vázquez per repassar la tasca humanitària que duu a terme a Ucraïna

Sor Lucía al programa 'Cuentos chinos', amb Jorge Javier Vázquez

Sor Lucía al programa 'Cuentos chinos', amb Jorge Javier Vázquez / Telecinco

Redacció

"Això és una monja revelada". És l'acudit que sor Lucía Caram va fer davant d'un bocabadat Jorge Javier Vázquez després de treure's la toca en plena televisió. La monja manresana va visitar dilluns el plató de Cuentos Chinos de Telecinco, on, a més de sorprendre amb l'inesperat gest, va repassar la labor humanitària que duu a terme a Ucraïna.

El programa va possar a prova Caram en la secció 'Missió impossible', on els convidats es posen davant d'una potent màquina d'aire per "mostrar-se tal com són". Sor Lucía no va dubtar a atrevir-se a fer el repte. Abans, però, Jorge Javier va advertir-li de la potència de la màquina i el perill que hi havia que la toca sortís volant. "Podem veure el cabell, cap problema" va respondre ella, traient-se la toca del cap i mostrant el seu pentinat. "No t'he vist així mai", va replicar atònit Vázquez. "Això és una monja revelada" va bromejar, seguidament, Caram. I va afegir: ""Tinc canes, oi?". L'icònica escena va finalitzar amb una abraçada entre la religiosa i el presentador, després que aquest assegurés que amb aquest aspecte semblava "com una tieta que tots hem tingut".

Tot i que la religiosa només va protagonitzar uns quants minuts del programa, Caram va aprofitar per advertir als espectadors que la guerra d’Ucraïna segueix, malgrat que sembla que ja l’hem oblidat. La directora del convent de Santa Clara de Manresa va explicar breument la seva tasca allà, on viatja continuament amb el repte de construir un hospital de campanya per assistir els malalts i els que ho han perdut tot i no tenen res.

"El sexe gai és pecat?"

A banda de relatar la seva experiència al país en conflicte, Caram va respondre a totes les preguntes que li va plantejar Jorge Javier, però sense entrar en terrenys pantanosos en els quals podrien malinterpretar-se les seves paraules, com el matrimoni homosexual: "Jo crec que Déu sempre beneeix l'amor", va assegurar rebent l'aplaudiment del públic.

Jorge Javier va continuar amb l'entrevista amb temes incòmodes i li va preguntar si el sexe gai és pecat. "Jo no soc ningú per a condemnar a algú. No condemnaria ni diria que és pecat", va afirmar. En veure-la una mica incòmoda, el presentador va intentar destensar i va voler conèixer quina és la pregunta que no li agrada rebre, obtenint una resposta rotunda. "Quan em demanen que em posicioni en temes que no m'interessen. Em molesta quan estic fent una entrevista i s'està prejutjant o es comença a atacar algunes de les coses que estic fent".

La picabaralla amb Kiko Matamoros

I aprofitant la qüestió, la monja va confessar la mala experiència que va viure a 'Sálvame', on va experimentar un enfrontament amb Kiko Matamoros: "Un dels teus col·laboradors, que era molt calb, es va ficar en contra meu, jutjant el que jo estava fent. Li vaig dir 'Jo he vingut aquí a parlar d'una altra cosa i et demano que no et fiquis en això'".

El presentador, absent en aquell moment, li va preguntar com havia acabat la seva picabaralla amb el col·laborador. "Els companys en plató ho van neutralitzar totalment", va dir contundent. No obstant això, Sor Lucía Caram va rematar dient que no guarda cap mena de rancor cap al tertulià.