El Ministeri de Defensa dona un hospital de campanya a Ucraïna a través de la Fundació del Convent de Santa Clara

La monja va visitar la ministra de Defensa per presentar-li el projecte i li va demanar que cedís l'equipament

Actualment, hi ha un equip de deu persones de l'exèrcit ucraïnès a Saragossa formant-se per portar l'hospital

Caram i Prat (segon per la dreta) amb l'equip que s'està formant per portar l'hospital i amb el que l'està formant, a la base militar de Saragossa

Caram i Prat (segon per la dreta) amb l'equip que s'està formant per portar l'hospital i amb el que l'està formant, a la base militar de Saragossa / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

Fa mesos que la Fundació del Convent de Santa Clara, que dirigeix sor Lucía Caram, pica pedra per aconseguir hospitals de campanya per enviar a Ucraïna, on, recorda, salvaran moltes vides al front de guerra. A mitjan de juny, en el seu divuitè viatge a Ucraïna en missió humanitària, va informar a aquest diari que ja tenien dos hospitals de campanya. No va concretar, però, com els havien aconseguit. Ara ho ha explicat. Mentre que un tirarà endavant gràcies a l'ajuda recollida per la fundació, l'altre és una donació del ministeri de Defensa estatal a través, també, de la fundació, ha explicat Caram.

Dotze contenidors

La monja argentina i manresana es trobava aquest dimarts a la base militar de Saragossa acompanyada pel president de la fundació del convent manresà, Gabriel Prat. Des d'allà, Caram ha explicat a Regió7 que "el ministeri de Defensa, a través nostre, dona un hospital de campanya per a Ucraïna, i nosaltres n'hem encarregat un altre". Per posar en marxa el primer, "ha vingut un grup de deu persones, tècnics i metges, i un equip del ministeri de Defensa els estan formant. En deu dies, aquest hospital de campanya, que són dotze contenidors, el portaran al front".

L'hospital es donarà a la guàrdia de frontera d'Ucraïna, que és amb la que ha estat treballant tots aquests mesos la fundació per enviar ajuda a aquest país i, alhora, per portar ferits de guerra i malalts ocològics per tractar-los en hospitals de Catalunya i d'Espanya. "Els militars de la guàrdia de frontera els ho han agraït [al ministeri] i han dit que servirà per salvar moltíssimes vides, i han agraït que la Fundació del Convent de Santa Clara els estem acompanyant".

Informa que el punt de partida de la donació és la visita que van fer a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per presentar-li el projecte. "Vam tenir algunes reunions amb ella i ens va ajudar en l'enviament d'ajuda humanitària. Finalment, li vam demanar el Role2, l'hospital de campanya que té Defensa. Van fer les gestions i van decidir donar-lo a la guàrdia de frontera, que és amb la que treballem nosaltres".

En el darrer viatge que van fer a Kíiv ho van deixar tot a punt per traslladar a Saragossa les persones que s'estan formant actualment per portar aquest hospital, que tornaran a Ucraïna al cap d'una setmana. Fa saber que, quan l'hospital de campanya estigui muntat, "aquest mes o el vinent, l'anirem a recepcionar".

Donació d'un hospital de campanya a Ucraïna a través de la Fundació del Convent de Santa Clara

Arxiu particular

Subscriu-te per seguir llegint