El BBVA nomena Francisco Pla com a nou director Regional Catalunya de l'entitat bancària

Substitueix Joan Piera, que ha completat la seva dilatada trajectòria professional al banc

Francisco Pla, nou director Regional Catalunya de BBVA

Francisco Pla, nou director Regional Catalunya de BBVA / BBVA

Redacció

Francisco Pla (València, 1967) ha estat nomenat nou director Regional Catalunya de BBVA, en substitució de Joan Piera, que ha completat la seva dilatada trajectòria professional a l'entitat. Pla s'ocuparà de la direcció de banca d'Empreses i Corporacions de BBVA a Catalunya, càrrec al qual arriba després de ser director Regional Centre de l'entitat financera des del 2014.

El nou director regional dependrà de Fernando Alonso, director d'empreses i corporacions de BBVA a Espanya. Arriba a aquest lloc amb la mirada fixada a posar en valor el servei que l'entitat ofereix a les empreses, en el qual hi haurà un equip d'experts en palanques clau per al teixit empresarial, com són la innovació, la internacionalització, la banca d'inversió o la sostenibilitat . "La descarbonització de l´economia és una oportunitat real i una de les palanques clau que han de tenir en compte les empreses del territori", ha destacat. Ha recordat que "BBVA va ser pioner en digitalització i un dels primers bancs a enfrontar-se al repte de la sostenibilitat, amb l´objectiu d´aportar valor afegit a les empreses i acompanyar-les en els seus plans de futur".

Francisco Pla és llicenciat en Dret per la Universitat de València, PDD per l'IESE de la Universitat de Navarra i MBA a l'IE de Madrid. Fa 30 anys que està vinculat a BBVA. Va començar la seva carrera a Banca Comercial i, poc després, es va incorporar a la xarxa de Banca d'Empreses, on ha estat director de la Regional Est i de la Regional Centre. El nou director regional és casat i té dos fills.

Actualment, l'àrea de Banca d'Empreses i Corporacions de BBVA a la Regional Catalunya disposa d'una xarxa de 19 oficines repartides per tot el territori, que inclou centres especialitzats en empreses, oficines de corporativa, 'real estate' i institucions.