La fruitosenca Airplan inverteix 1,5 milions en una segona planta al Pont de Vilomara

La nova seu permetrà fer front a les necessitats fruit del creixement de l'empresa

La nau adquirida per Airplan al Pont de Vilomara

La nau adquirida per Airplan al Pont de Vilomara / Airplan

Redacció

Airplan, empresa dedicada inicialment al tractament d'aire industrial situada a Sant Fruitós, ha ampliat instal·lacions amb l'adquisició d'una nova nau al Pont de Vilomara i Rocafort. L'empresa, que ha expandit la seva activitat al sector Life-Science, ofereix solucions en infraestructura farmacèutica i de procés biotecnològic.

Segons informa la companyia, l’any 2022 va contractar nous projectes per un import lleugerament superior als 30 milions d’euros i va incrementar la plantilla més d'un 20%. Aquest creixement ha comportat la necessitat de noves instal·lacions, que s’ha materialitzat en una inversió al Pont de Vilomara i Rocafort per una xifra inicial de més d’1,5 milions que s'incrementarà amb la compra de maquinària i l'habilitació de la nau.

La finca adquirida té una superfície de 9.200 m², que complementa els 5.500 m² de les instal·lacions de Sant Fruitós de Bages. Al nou espai, que disposa de 1.200 m² de nau industrial i 600 m² d'oficines, es concentraran les tasques de disseny, assemblatge i proves de funcionament de les línies de procés, en un entorn més modern, diàfan i preparat per a les activitats que concentrarà, i la companyia assegura que espera que aconsegueixin que l'experiència del client i del seu personal sigui completa.

“Amb la compra d'aquest nou espai de producció estem preparats per adaptar-nos al recent creixement de la unitat de negoci de procés i alhora ens permet continuar creixent”, explica Josep Ferrer, gerent d’Airplan. “En canvi, la seu actual se centrarà exclusivament en el negoci de les infraestructures de sales netes i les solucions especials d'aire estèril.”

Airplan fa 55 anys que ofereix solucions integrades per a sales netes i línies de procés i opera en 50 països. El grup disposa de filials als EUA, Portugal, Mèxic, Xile, Colòmbia, República Dominicana i Veneçuela.