Les vendes dels establiments de Comertia creixen el 7,2% anual a l'agost

El sector de l'oci i la cultura lideren l'augment de les transaccions

Mantenir preus i marges, el "principal repte" de la patronal pels pròxims mesos

Gent pel Portal de l'Àngel de Barcelona durant el Black Friday

Gent pel Portal de l'Àngel de Barcelona durant el Black Friday / Maria Asmarat

ACN

Les vendes dels establiments adherits a Comertia han crescut el 7,2% durant el mes d'agost en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons dades de la patronal del comerç. Comertia ha destacat que set de cada deu dels seus establiments ha tingut més vendes que l'any anterior, enguany encapçalades pel sector de l'oci i la cultura i seguides de l'alimentació bàsica i els complements. De cara als pròxims mesos, la patronal ha fixat com a "principals reptes" el manteniment dels preus i els marges, l'increment de les vendes i l'augment dels descomptes per atraure el consum. Comertia també ha indicat que les elevades temperatures de l'agost han provocat un impacte negatiu en el 17% dels enquestats.

En un comunicat, la patronal també ha indicat que en relació amb l'ocupació, el 68% de les empreses ha mantingut la plantilla a l'agost, el 22% l'ha incrementat i tan sols el 10% l'ha disminuït. De cara al setembre, dos de cada deu establiments preveuen contractar més personal i tan sols el 5% afirmen que reduiran els llocs de feina.

En relació amb la venda en línia, la mitjana de creixement de les vendes s'ha situat en el 7,1% en comparació amb el mateix mes de fa un any. El sector que més pes ha tingut en la facturació ha estat, de nou, l'oci i la cultura.